Antena Meniu Search
x

Formula 1. Inginerul şef Adrian Newey va părăsi echipa Red Bull, după o ceartă cu Christian Horner

Adrian Newey, inginerul şef al echipei Red Bull, va părăsi campioana Formulei 1 din cauza unei polemici cu directorul Christian Horner, scrie BBC, citând surse interne, informează Agerpres. Antena este casa Formulei 1™ în România pentru următorii 3 ani. Cele 24 de curse ale celui mai spectaculos sezon din istoria legendară a acestui sport vor fi transmise integral de posturile Antena şi platforma AntenaPLAY.

de Redactia Observator

la 26.04.2024, 15:44

Formula 1. Inginerul şef Adrian Newey va părăsi echipa Red Bull, după o ceartă cu Christian Horner
- Profimedia

Newey, 65 ani, cu o experienţă vastă în IndyCar şi Formula 1, colaborează cu Red Bull din 2006, iar conform site-ului specializat motorsport.com şi-a anunţat şefii că va pleca la finele sezonului actual. Un purtător de cuvânt al lui Red Bull a precizat pentru AFP că "Adrian este sub contract cel puţin până la sfârşitul lui 2025" şi echipa nu este la curent cu plecarea lui.

Newey a conceput monoposturile care au cucerit 6 titluri mondiale la constructori şi 7 titluri mondiale la piloţi

Considerat unul dintre cei mai valoroşi ingineri din F1, Newey a conceput monoposturile care au cucerit şase titluri mondiale la constructori între 2010 şi 2023 şi şapte titluri mondiale la piloţi cu Sebastian Vettel (2010-2013) şi Max Verstappen (2021-2023). Red Bull a traversat o perioadă delicată şi agitată după ce directorul Christian Horner a fost acuzat de o angajată de conduită inadecvată, acuzaţii care nu s-au adeverit deocamdată. Iniţial, angajata a fost suspendată pe 7 martie din cadrul echipei, dar a fost reintegrată apoi. BBC scrie că ea a sesizat în martie Federaţia internaţională de automobilism (FIA) de acest caz.

Scandalul nu a afectat însă perfomanţa echipei Red Bull din acest sezon, campioana strângând în clasamentul constructorilor 195 puncte faţă de 151 ale lui Ferrari după cinci curse, graţie celor patru victorii ale lui Verstappen, lider în ierarhia piloţilor (110 puncte), în faţa coechipierului său Sergio Perez (85). Conform motorsport.com, Newey ar fi primit o ofertă consistentă de la Aston Martin, în timp ce alte zvonuri îl leagă de Ferrari, după ce a fost văzut recent în apropiere de sediul scuderiei italiene de la Maranello.

Pe acelaşi subiect

Puteţi urmări cursele pe link-urile de mai jos:

https://antenaplay.ro/live/formula-1-live

https://antenaplay.ro/live/formula-2-live

https://antenaplay.ro/live/formula-3-live

Totul despre AntenaPLAY

AntenaPLAY oferă abonaților 5 canale TV live si peste 12 canale liniare exclusive, o selecție de filme pe gustul fiecăruia, atât producții românești, cât și internaționale, seriale pentru toată familia, de la k-dramas la seriale polițiste, comedie, acțiune sau dragoste. Aplicația AntenaPLAY este disponibilă pe toate dispozitivele: smartphone, smart TV, PC, tabletă și laptop.

Ai sport in AntenaPLAY

Trăiești live-ul în fiecare zi, pentru că ai sport live în AntenaPLAY. În 2024, competițiile de Formula 1, Fomula 2, Formula 3, se vad live integral în AntenaPLAY. Cele peste 24 de curse pot fi vizionate în canalul de sport live, AS LIVE, dar si pe canalele dedicate fiecărei competiții. Toate antrenamentele, calificările, sprinturile și cursele pentru marele premiu de Formula 1 vor putea fi urmărite live online. Pe lângă acestea, abonații pot urmări și F1 Academy, Porsche Supercup, Liga Campionilor Asiei, meciurile din Liga Portugal, Cupa Franței sau evenimente de MMA și box. Plus multe alte competiții exclusive. Platforma AntenaPLAY îți pune la dispoziție 3 tipuri de abonamente: lunar, de 6 luni și de 1 an. Hai în AntenaPLAY!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Sport » Formula 1. Inginerul şef Adrian Newey va părăsi echipa Red Bull, după o ceartă cu Christian Horner