Antena Meniu Search
x

Update Jaqueline Cristian şi Monica Niculescu au acces în ultimul tur al calificărilor de la Roland Garros

Jaqueline Cristian, una dintre marile speranţe ale tenisului feminin românesc, şi Monica Niculescu au obţinut, miercuri, accederea în ultimul tur al calificărilor de la Roland Garros, al doilea Grand Slam de tenis al anului.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 26.05.2021, 16:57

Jaqueline Cristian este la un pas de a accede pe tabloul principal de la Roland Garros
Jaqueline Cristian este la un pas de a accede pe tabloul principal de la Roland Garros - Hepta
  • Jaqueline Cristian ocupă locul 152 mondial.

UPDATE, 16.52: După Jaqueline Cristian şi Monica Niculescu a obţinut accederea în ultimul tur al calificărilor de la Roland Garros. Monica Niculescu, locul 175 mondial, s-a impus clar, scor 6-2, 6-4, în confruntarea cu Carole Monnet, din Franţa, ocupanta locului 381 mondial. Pentru a ajunge pe tabloul principal de la Roland Garros, Monica Niculescu trebuie să mai treacă de învingătoarea dintre Maria Camila Osorio Serrano, din Chile, locul 98 mondial şi favorită 11 în calificările de la Roland Garros, şi olandeza Richel Hogenkamp, locul 226 mondial.

Jaqueline Cristian, locul 152 mondial, a produs o surpriză marţi, în turul II al calificărilor de la Roland Garros, reuşind să se impună, scor 7-5, 5-7, 7-6, în confruntarea cu Mayar Sherif, din Egipt, locul 120 mondial şi favorită 13 în calificările de la Roland Garros.

A fost un meci de mare luptă şi în care sportiva noastră a avut puterea să revină în mai multe momente în care jocul părea să curgă în favoarea adversarei.

Graţie succesului de miercuri, Jaqueline Cristian este la un singur pas de a accede, pentru prima oară în carieră, pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam.

Pe acelaşi subiect

Pentru a ajunge pe tabloul principal de la Roland Garros, Jaqueline Cristian trebuie să treacă de Anhelina Kalinina, din Ucraina, locul 139 mondial şi favorită 29 în calificările de la Roland Garros. Dacă sportiva noastră a trecut, până acum, de Louisa Chirico, din Statele Unite ale Americii, scor 6-1, 7-5, şi de Mayar Sherif, din Egipt, scor 7-5, 5-7, 7-6, Anhelina Kalinina le-a eliminat, până acum, pe Marina Melnikova, din Rusia, scor 7-5, 6-1, şi pe Loic Boisson, din Franţa, scor 6-4, 6-3.

Jaqueline Cristian (22 de ani) şi Anhelina Kalinina (24 de ani) nu s-au mai întâlnit până acum.

Alexandra Dulgheru şi Gabriela Talabă, eliminate de la Roland Garros

Alexandra Dulgheru şi Gabriela Talabă, două dintre reprezentantele României în calificările de la Roland Garros, au părăsit competiţia miercuri. Cele două au fost eliminate în turul II al calificărilor. 

Deşi a strălucit în meciul cu Yafan Wang, din China, favorită 12, din primul tur preliminar, Alexandra Dulgheru, locul 444 mondial, nu a mai găsit forţa necesară să treacă şi de Ellen Perez, din Australia, locul 239 mondial. 

Sportiva din Australia s-a impus, scor 6-0, 4-6, 7-6, la capătul unui meci care a durat două ore şi 39 de minute şi în care Alexandra Dulgheru a servit pentru meci, la 5-4 în setul decisiv, dar nu a reuşit să profite de momentul favorabil.

Gabriela Talabă, locul 210 mondial, a cedat, scor 3-6, 6-2, 3-6, în confruntarea cu Harriet Dart, din Marea Britanie, locul 143 mondial şi favorită 31 în calificările de la Roland Garros.

România mai este reprezentantă, în calificările de la Roland Garros, de Elena Gabriela Ruse, Monica Niculescu şi Irina Bara. Cele trei urmează să joace în turul II al calificărilor după cum urmează: Elena Gabriela Ruse versus Aleksandra Krunic (Serbia), Monica Niculescu versus Carole Monnet (Franţa) şi Irina Bara versus Mandy Minella (Luxemburg). 

Sorana Cîrstea, Irina Begu, Patricia Maria Ţig, Ana Bogdan şi Mihaela Buzărnescu sunt sportivele din România calificate direct pe tabloul principal de la Roland Garros.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Jaqueline Cristian şi Monica Niculescu au acces în ultimul tur al calificărilor de la Roland Garros