Antena Meniu Search
x

Patru românce în turul II al calificărilor de la Roland Garros

Patru sportive din România au obţinut, până acum, accederea în turul II al calificărilor de la Roland Garros.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 25.05.2021, 08:00

Monica Niculescu luptă pentru calificarea pe tabloul principal de la Roland Garros
La aproape 34 de ani, Monica Niculescu luptă pentru a 11-a calificare pe tabloul principal de la Roland Garros - Profimedia
  • România are cinci sportive calificate direct pe tabloul principal de la Roland Garros.

Gabriela Talabă, Monica Niculescu, Jaqueline Cristian şi Alexandra Dulgheru sunt cele patru jucătoare de tenis din România care s-au apropiat la doi paşi, respectiv două victorii, de accederea pe tabloul principal de la Roland Garros. Laura Paar este singura sportivă din România care a părăsit, până acum, competiţia.

Au fost, în general, victorii categorice ale româncelor care au arătat o poftă deosebită de joc. Alexandra Dulgheru, locul 444 mondial, a produs una dintre marile surprize din calificări, reuşind să o învingă, scor 6-3, 6-1, pe Yafan Wang, din China, locul 119 mondial şi favorită 12 în calificările de la Roland Garros.

Jaqueline Cristian, locul 152 mondial, a stat 85 de minute pe teren. Ea a învins-o, scor 6-1, 7-5, pe Louisa Chirico, din Statele Unite ale Americii, locul 408 mondial. Tot în două seturi s-a impus şi Gabriela Talabă, locul 210 mondial. Ea a trecut, scor 6-3, 6-4, de Yue Yuan, din China, locul 263 mondial.

Monica Niculescu, locul 175 mondial, a învins o altă favorită a calificărilor, respectiv pe Ysaline Bonaventure, din Belgia, locul 126 mondial şi favorită 19 în calificările de la Roland Garros. A fost 6-2, 4-6, 6-2, pentru româncă, la capătul unui meci care a durat ceva mai mult de două ore.

Pe acelaşi subiect

Din păcate, Laura Paar a părăsit competiţia. A fost învinsă clar, în primul tur al calificărilor de la Roland Garros, de Nuria Parrizas-Diaz, din Spania, scor 2-6, 1-6.

Adversarele româncelor din turul II al calificărilor de la Roland Garros

Gabriela Talabă, Monica Niculescu, Jaqueline Cristian şi Alexandra Dulgheru mai au nevoie de câte două victorii pentru a accede pe tabloul principal de la Roland Garros. În turul II al calificărilor, Monica Niculescu o înfruntă pe Carole Monnet, din Franţa, o sportivă de numai 19 ani şi care ocupă locul 381 mondial. În ciuda lipsei de experienţă, Monnet a trecut clar în primul tur, scor 6-3, 6-3, de bulgăroaica Isabella Şinikova, locul 217 mondial. Monica Niculescu şi Carole Monnet nu s-au mai întâlnit până acum.

Alexandra Dulgheru joacă, în turul II al calificărilor de la Roland Garros, cu australianca Ellen Perez. Aceasta a avut nevoie de mai mult de două ore pentru a se impune, scor 7-6, 3-6, 7-5, în confruntarea cu Vitalia Diatchenko, din Rusia. Alexandra Dulgheru şi Ellen Perez, locul 239 mondial, nu s-au mai întâlnit până acum.

Jaqueline Cristian are meci greu în turul II al calificărilor de la Roland Garros. Dă piept cu Mayar Sherif, din Egipt, locul 120 mondial şi favorită 13 în calificările de la Roland Garros. Sherif a trecut, în primul tur, de Maja Chwalinska, din Polonia, scor 4-6, 7-5, 6-2, la capătul unui meci care a durat două ore şi 49 de minute. Jaqueline Cristian şi Mayar Sherif s-au înfruntat o singură dată până acum, iar egipteanca s-a impus, scor 2-6, 7-6, 6-4, într-o partidă disputată la Biella, în 2019.

Şi Gabriela Talabă are meci greu în turul II al calificărilor de la Roland Garros. Dă piept cu Harriet Dart, din Marea Britanie, locul 143 mondial şi favorită 31 în calificările de la Roland Garros. Dart a trecut, în primul tur, de Barbara Haas, din Austria, scor 6-4, 4-6, 6-1. Gabriela Talabă şi Harriet Dart s-au mai întâlnit o dată, iar românca s-a impus, 6-1, 6-3, într-un joc disputat la Irapuato, anul trecut.

Trei români în meciurile de marţi, de la Roland Garros

Trei români joacă, marţi, în calificările de la Roland Garros. Este vorba despre ultimele două reprezentante ale României din primul tur de la simplu feminin, Gabriela Ruse şi Irina Bara, dar şi despre Marius Copil, singurul român din calificările de la simplu masculin. 

Elena Gabriela Ruse o va înfrunta, în primul tur al calificărilor, pe Aubane Droguet (Franţa), o sportivă de numai 18 ani, care ocupă locul 731 mondial şi care a prins loc pe tabloul calificărilor graţie unui wild-card. Cele două jucătoare s-au întâlnit de curând la Saint-Gaudens, în Franţa, iar sportiva noastră s-a impus greu, scor 6-0, 6-7, 6-3.

Irina Bara ar fi trebuit să joace, iniţial, cu o altă româncă, Mihaela Buzărnescu, însă aceasta din urmă a fost promovată direct pe tabloul principal, după retragerea belgiencei Kirsten Flipkens. În aceste condiţii, Irina Bara joacă împotriva britanicei Jodie Anna Burrage, locul 247 mondial. Irina Bara şi Jodie Anna Burrage nu s-au mai întâlnit până acum.

Marius Copil trebuia să joace încă de luni cu Marcelo Tomas Barrios Vera, din Chile, locul 230 mondial, însă partida a fost întreruptă la 1-1 la seturi şi 4-4 în setul al treilea. A fost 6-4 pentru român, 6-3 pentru sportivul din Chile, iar epilogul partidei îl aflăm în cursul zilei de marţi. Dacă trece de Vera, Marius Copil joacă, în turul II al calificărilor de la Roland Garros, cu Tobias Kamke, din Germania, care l-a surclasat pe Jurij Rodionov, din Austria, favorit 26, scor 6-4, 6-0.

Cinci românce calificate direct pe tabloul principal de la Roland Garros

Sportivii care reprezintă România în calificările de la Roland Garros se pot alătura celor cinci românce care au asigurate calificarea directă pe tabloul principal al celui de-al doilea Grand Slam de tenis al anului. Sorana Cîrstea, Irina Begu şi Patricia Maria Ţig au acces direct pe tabloul principal graţie locurilor ocupate în clasamentul mondial, în timp ce Ana Bogdan şi Mihaela Buzărnescu au beneficiat de retragerile unor sportive.

Ana Bogdan a fost promovată în locul australiencei Samantha Stosur, în timp ce Mihaela Buzărnescu i-a luat locul, pe tabloul principal, belgiencei Kirsten Flipkens.

Vă reamintim că Simona Halep, a treia jucătoare a lumii, ratează participarea la ediţia din acest an a Roland Garros, din cauza unei accidentări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sport » Patru românce în turul II al calificărilor de la Roland Garros