Antena Meniu Search
x

Jocurile Olimpice de la Tokyo: Japonia intenționează să permită un număr limitat de spectatori în arenele olimpice

Japonia ia în calcul să limiteze accesul spectatorilor la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo la 50% din capacitatea locurilor disponibile, din cauza riscurilor legate de răspândirea Covid-19, a anunțat duminică ziarul Sankei.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 14.03.2021, 17:27

Jocurile Olimpice de la Tokyo: Japonia intenționează să permită un număr limitat de spectatori în arenele olimpice
Jocurile Olimpice de la Tokyo: Japonia intenționează să permită un număr limitat de spectatori în arenele olimpice - Hepta/ imagine ilustrativă
  • Jocurile Olimpice 2020 au fost amânate anul trecut din cauza îngrijorărilor cu privire la răspândirea noului coronavirus.

Pentru spațiile mai mari, limita de spectatori în arenele JO de la Tokyo ar putea fi stabilită la 20.000, dar pot fi acceptate mai multe persoane dacă situația epidemiologică se îmbunătățește, relatează presa niponă, citată de Reuters.

Comitetul de Organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo va anunța o decizie oficială luna viitoare și se așteaptă să respecte reglementările interne, a declarat ziarul, citând surse anonime din guvern și din comitet.

Decizia finală privind Olimpiada de la Tokyo va fi anunțată în aprilie

La întrebarea Reuters despre informațiile apărute în presă Masa Takaya, purtător de cuvânt al Comitetului organizator olimpic de la Tokyo, a declarat că o decizie oficiala va fi luată în aprilie.

Pe acelaşi subiect

Jocurile Olimpice 2020 au fost amânate anul trecut din cauza îngrijorărilor cu privire la răspândirea noului coronavirus. Au fost reprogramate pentru 23 iulie - 8 august 2021.

Japonia vrea să interzică spectatorii străini în arenele olimpice

Surse au declarat pentru Reuters că Japonia a decis să organizeze Jocurile Olimpice fără spectatori din străinătate din cauza îngrijorărilor cu privire la răspândirea COVID-19, dar președintele Comitetului Organizator Seiko Hashimoto a declarat că nu s-a luat nicio decizie.

Organizatorii au vorbit în mod repetat despre hotărârea lor de a organiza Olimpiadele în acest an cu orice preț, în ciuda sprijinului public redus.

Deși numărul cazurilor de coronavirus în Japonia este relativ scăzut în comparație cu alte țări, cum ar fi Statele Unite, unele zone, inclusiv Tokyo, sunt încă în stare de urgență, țara confruntându-se în prezent cu al treilea val de pandemie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sport » Jocurile Olimpice de la Tokyo: Japonia intenționează să permită un număr limitat de spectatori în arenele olimpice