Antena Meniu Search
x

Jocurile Olimpice de vară, amânate pentru anul viitor, vor avea loc în perioada 23 iulie - 8 august 2021

Jocurile Olimpice de vară, amânate pentru anul viitor din cauza pandemiei de coronavirus, vor avea loc în perioada 23 iulie - 8 august 2021, anunțul fiind făcut, luni, de Yoshiro Mori, președintele Comitetului de Organizare.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 30.03.2020, 16:23

Jocurile Olimpice de vară, de anul viitor, vor avea loc la Tokyo, în Japonia
Iubitorii sportului mai au de așteptat până la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice - Hepta
  • Jocurile Olimpice de vară, amânate pentru anul viitor, vor avea loc în perioada 23 iulie - 8 august 2021
  • Ediția de anul viitor va fi a 32-a a Jocurilor Olimpice de vară

Jocurile Olimpice de vară, amânate pentru anul viitor din cauza pandemiei de coronavirus, vor avea loc în perioada 23 iulie - 8 august 2021, anunțul fiind făcut, luni, de Yoshiro Mori, președintele Comitetului de Organizare.

Mori a anunțat datele oficiale de disputare, după ce a participat la o ședință alături de reprezentanții Comitetului Internațional Olimpic.

Conform Reuters, și Jocurile Paralimpice au fost amânate pentru anul viitor, urmând a avea loc în perioada 24 august - 5 septembrie 2021.

Jocurile Olimpice de vară ar fi trebuit să aibă loc în acest an, în Japonia, la Tokyo, în perioada 24 iulie - 9 august.

Totuși, s-a decis ca ediția din acest an să fie amânată din cauza pandemiei de coronavirus.

Pe de o parte, s-a pus problema stării de sănătate a sportivilor și oficialilor, în condițiile în care Japonia este una dintre cele mai afectate țări de pandemia de coronavirus, cu 1.900 de infectări și 57 de decese.

Pe de altă parte, pandemia de coronavirus a dus, deja, la anularea mai multor evenimente ce reprezentau criterii de calificare la Jocurile Olimpice, astfel că exista riscul să avem un număr redus de sportivi calificați.

Se estimează că economia Japoniei pierde în jur de șase miliarde de dolari prin amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice de vară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Permisul auto, valabil 15 ani în loc de 10. Sunteţi de acord cu proiectul?

Observator » Sport » Jocurile Olimpice de vară, amânate pentru anul viitor, vor avea loc în perioada 23 iulie - 8 august 2021