Antena Meniu Search
x

Jucătoare de tenis, nevoită să abandoneze meciul de Australian Open din cauza fumului

Jucătoarea de tenis de origine slovenă Dalila Jakupovic a fost nevoită să abandoneze un meci de calificare pentru turneul Australian Open, din cauza fumului foarte dens ce a cuprins orașul Melbourne.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 24.01.2020, 00:56

Dalila Jakupovic a abandonat la Australian Open din cauza fumului dens provocat de incendiile de vegetație
Dalila Jakupovic a abandonat la Australian Open din cauza fumului dens provocat de incendiile de vegetație - ImagineChina / Liu Jialiang via Hepta

Jucătoarea de tenis de origine slovenă Dalila Jakupovic a fost nevoită să abandoneze un meci de calificare pentru turneul Australian Open, din cauza fumului foarte dens ce a cuprins orașul Melbourne.

Calitatea aerului în Melbourne a fost cea mai rea din toată lumea, în noaptea de 13 spre 14 ianuarie, au anunțat oficialii statului australian Victoria.

Acesta a fost motivul pentru care slovena Dalila Jakupovic (loc 82 WTA) a abandonat meciul de calificare, în urma unei crize de tuse.

"Mi-a fost foarte teamă că mă voi prăbuși. Nu am avut niciodată probleme cu respirația. De altfel îmi place căldura. Dar... pur și simplu nu mai puteam respira și am căzut", a declarat tenismena, pentru Associated Press, potrivit nbcnews.com.

Sportiva a mai precizat, conform sursei citate, că "nu a fost corect" să i se ceară să joace.

Un fum dens a curprins orașul australian Melbourne în prima zi a calificărilor pentru Australian Open, din cauza incendiilor ce au mistuit continentul.

Localnicii au fost sfătuiți să stea în casă și să țină ferestrele închise.

Oficialii de la Australian Open au precizat, într-un comunicat, că se vor consulta cu echipa medicală, biroul de meteorologie și oamenii de știință, urmând a lua o decizie cu privire la desfășurarea turneului de Grand Slam.

Australian Open începe pe 20 ianuarie 2020.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Sport » Jucătoare de tenis, nevoită să abandoneze meciul de Australian Open din cauza fumului