Antena Meniu Search
x

Video Lecții gratuite în bazinul de înot, în locul orelor de sport. Noile ore de educație fizică au mare priză în rândul elevilor din Cisnădie

Proiect inedit iniţiat în oraşul Cisnădie, judeţul Sibiu. Elevii pot opta să susţină orele de educaţie fizică la centrul de SPA din oraş. Accesul este gratuit, iar costurile sunt acoperite de primărie. Orele de sport sunt ţinute în bazin, iar cei care nu ştiu deja să înoate au ocazia să înveţe de la instructorii de înot. 

de Andrei Naiţă

la 27.01.2023, 08:00

Vezi și

Elevii a patru şcoli din Cisnădie au dat ora de sport pe şedinţe de înot. Atunci cand în orar scrie educaţie fizică, elevii îşi pregătesc bagajele şi se duc nu la sala de sport, ci la bazin.

Iulian Răzvan, reprezentant complex sportiv: Acest parteneriat a fost înfiinţat de către noi împreună cu primăria, pentru a sămânţa ideologia în creierele tinere ale oraşului de sănătate prin sport.

Daniel Mihăilescu, reprezentant Primăria Cisnădie: Primăria oraşului Cişnădie a pus la dispoziţie elevilor din oraşul nostru şi un autocar. De asemenea, a fost angajat şi un şofer care să se ocupe de transportul elevilor de la şcoală la bazin.

Proiectul a fost iniţiat anul trecut

Pe acelaşi subiect

Pe lângă beneficiile pentru sănătate, înotul îi ajută pe cei mici să interacţioneze cu cei din jur şi să comunice mai uşor.

Anca Ban, profesor de educaţie fizică: Relaxează musculatura, întăreşte sistemul imunitar, pentru răceli, pentru gripă.

Mădălin, instructor înot: Îşi dezvoltă foarte mult abilităţile, pe lângă cele tehnice, îi ajută şi într-o situaţie practică, aflându-se la mare sau oriunde altundeva.

Elevă: Aceste ore sunt mult mai interesante, deoarece am ieşit din sala de sport şi a fost o surpriză pentru noi ca am venit şi că am reuşit să facem şi alt sport.

Elev: Aceste ore ne ajută pentru că ieşim din şcoală şi pentru că ieşim din sala de sport pentru că este foarte mică şi putem învăţa chiar multe lucruri.

Elev: Pentru mine a fost un început acest sport, pentru că nu am mai practicat acest sport şi nu ştiam să înot, iar acum mă descurc mai bine.

Pentru că aceste ore au mare priză în rândul elevilor, primăria oraşului vrea să extindă acest proiect şi la ciclul primar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Sport » Lecții gratuite în bazinul de înot, în locul orelor de sport. Noile ore de educație fizică au mare priză în rândul elevilor din Cisnădie