Antena Meniu Search
x

Update România învinge echipa Macedoniei de Nord, în primul meci din preliminariile Campionatului Mondial de fotbal

Naţionala de fotbal a României a debutat cu o victorie în preliminariile Campionatului Mondial de anul viitor, din Qatar, formaţia noastră impunându-se, cu 3-2, într-un meci disputat împotriva Macedoniei de Nord joi seara, la Bucureşti.

de Redactia Observator

la 25.03.2021, 23:42

România este în grupa de calificare cu Macedonia de Nord, Germania, Islanda, Armenia şi Liechtenstein
Mihăilă (în galben) a fost unul dintre cei mai buni jucători din echipa României - Hepta
  • România joacă, în această lună, trei dintre meciurile din preliminariile Campionatului Mondial de fotbal de anul viitor.
  • România este într-o grupă de calificare cu Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia şi Liechtenstein.

Min. 94 - Este final de meci pe Arena Naţională din Bucureşti. România se impune greu, scor 3-2, la capătul unui meci în care am jucat entuziasmant în atac, dar am avut mari probleme pe faza de apărare. Sunt trei puncte extrem de importante, însă ne aşteaptă un meci mult mai greu, cu Germania, duminică. În celelalte meciuri din grupa României, Germania a învins pe Islanda, joi seara, scor 3-0, iar Armenia a câştigat în Liechtenstein, cu 1-0.

Min. 92 - Cartonaş galben şi pentru Alexandru Maxim.

Min. 89 - Stojanovski vede cartonaşul galben pentru un fault asupra lui Bicfalvi.

Min. 88 - Schimbare la oaspeţi. Iese Ristevski şi intră Ibraimi.

Pe acelaşi subiect

Min. 86 GOOOOOOOOLLL ROOOOOOMÂNIIIIAAAAA, GOOOOOOOOOOOLLL HAAAAAGIIII!!! România - Macedonia de Nord 3-2. Ianis Hagi înscrie cu un şut superb, la colţul lung.

Min. 83 România - Macedonia de Nord 2-2. Trajkovski scapă singur, la limita offside-ului, şi îl execută pe Niţă cu un şut plasat.

Min. 82 România - Macedonia de Nord 2-1. Ademi reduce din diferenţă cu o superbă lovitură cu capul.

Min. 78 - Schimbare în echipa Macedoniei de Nord. A ieşit Pandev şi a intrat Trajkovski.

Min. 75 - Schimbări în echipa României. Au ieşit Stanciu, Man şi Florin Tănase şi au intrat Ianis Hagi, Maxim şi Bicfalvi.

Min. 73 - Moment favorabil al oaspeţilor. Faza se încheie cu un şut slab reţinut de Niţă.

Min. 72 - Alioski vede cartonaşul galben pentru proteste, după ce oaspeţii au cerut un penalty la un posibil henţ comis în careu de Nicuşor Bancu. Arbitrul a lăsat jocul să continue după faza respectivă.

Min. 63 - Schimbare în echipa României. Iese Keşeru şi intră George Puşcaş.

Min. 60 - Bancu vede cartonaşul galben pentru un henţ.

Min. 58 - Mihăilă trimite în faţa porţii, Keşeru pune latul şi mingea se duce puţin pe lângă poarta adversă. Mingea a fost deviată, astfel că avem corner. Lovitura de colţ rămâne fără rezultat.

Min. 54 - Schimbări în echipa Macedoniei de Nord. Au ieşit Nikolov şi Nestorovski şi au intrat Ademi şi Stojanovski. 

Min. 50 GOOOOOOOLLL ROOOOMÂNIIIIAAAAAAA! GOOOOOOOOOOOLLL MIHĂILĂĂĂĂĂĂ!!! România - Macedonia de Nord 2-0. Atacantul Parmei înscrie cu un şut superb, de la distanţă.

22.49 - Macedonia de Nord a avut lovitura de start în repriza a doua.

Min. 45 - Este pauză pe Arena Naţională din Bucureşti. România are avantaj minim după primele 45 de minute, 1-0. Am controlat jocul şi ne-am creat câteva şanse bune, în urma unor şuturi de la distanţă, însă avem emoţii în apărare, Macedonia de Nord fiind extrem de periculoasă pe contră. Ne aşteaptă încă o repriză tensionată.

Min. 45 - Pandev vede cartonaşul galben pentru simulare.

Min. 43 - Răzvan Marin şutează bine, de la 30 de metri, şi portarul oaspeţilor reţine.

Min. 41 - Mihăilă vede cartonaşul galben pentru un fault dur.

Min. 38 - Nestorovski reia cu capul şi Niţă reţine. Am avut din nou şansă. Atacantul oaspeţilor a trimis exact pe centrul porţii.

Min. 36 - Nikolov vede cartonaşul galben pentru simulare.

Min. 33 - O nouă ocazie mare pentru Macedonia de Nord. Elmas rămâne singur la şase metri de poarta noastră, dar şutează slab din unghi, trimiţând în plasa laterală.

Min. 28 GOOOOOOOLLL ROOOOOMÂNIAAAAA, GOOOOOOOOOOOLLL FLORIN TĂNASE!!! România - Macedonia de Nord 1-0. Chiricheş îl lansează excelent pe Florin Tănase, iar acesta scapă singur cu portarul advers şi înscrie cu un şut excelent, la colţul lung.

Min. 22 - Pandev scapă singur, îl lobează pe Niţă însă, din fericire, mingea se duce peste poarta echipei noastre. Mare ocazie ratată de Macedonia de Nord.

Min. 18 - Bancu şutează şi el periculos, de la distanţă, şi portarul oaspeţilor reţine. România începe să pună presiune pe defensiva adversă.

Min. 17 - Dennis Man şutează periculos, din unghi, şi portarul Macedoniei de Nord reţine.

Min. 14 - Iese Florinel Coman de pe teren, accidentat. În locul lui intră Mihăilă.

Min. 8 - Moment favorabil pentru oaspeţi. Macedonia de Nord ne-a surprins pe contraatac, mingea a ajuns la Nestorovski, într-o situaţie ideală, însă, din fericire, atacantul oaspeţilor nu a reuşit să profite având două execuţii dezastruoase.

UPDATE, 21.46: România a avut lovitura de start a meciului.

UPDATE, 21.11: Mirel Rădoi a ajuns în vestiarul echipei naţionale şi stă pe bancă la meci, deşi în urmă cu câteva zile primise un rezultat pozitiv la un test de coronavirus. Se pare că, între timp, a avut două teste negative, astfel că tehnicianul poate fi prezent la meci.

UPDATE, 20.45: Au fost anunţate echipele de start. România începe cu Niţă - Ovidiu Popescu, Chiricheş, Burcă, Bancu - Răzvan Marin, Stanciu - Man, Florin Tănase, Florinel Coman - Keşeru. Macedonia de Nord răspunde cu Dimitrievski - Bejtulai, Musliu, Ristevski - Ristovski, Nikolov, Bardi, Alioski - Elmas - Pandev, Nestorovski. 

Formaţia noastră are nevoie de un rezultat pozitiv în startul acestei campanii de calificare la turneul final din Qatar mai ales că peste trei zile, duminică, pe 28 martie, la Bucureşti vine puternica selecţionată a Germaniei, marea favorită a Grupei J, grupă din care mai fac parte Armenia, Islanda şi Liechtenstein.

"Tricolorii" au nevoie de un plus de moral care să ne arate că putem emite pretenţii la calificare, însă misiunea noastră nu va fi una uşoară în condiţiile în care, spre deosebire de România, Macedonia de Nord a obţinut calificarea la turneul final al Campionatului European de fotbal, competiţie care va avea loc în vara acestui an.

Doar locul 1 din grupă asigură calificarea directă la turneul final al Campionatului Mondial şi este puţin probabil ca vreuna dintre echipe să încurce calculele hârtiei care o dau mare favorită pe Germania. Marea bătălie pare a se da pentru locul 2, care asigură calificarea la baraj şi pentru care, la prima vedere, par să emită pretenţii trei echipe, respectiv România, Islanda şi Macedonia de Nord.

Selecţionerul României, Mirel Rădoi, îşi pune mari speranţe în fotbaliştii promovaţi de la echipa de tineret şi care, unii dintre ei, au început să facă furori în străinătate, respectiv Dennis Man, Valentin Mihăilă şi Ianis Hagi. Alături de ei, pe lista fotbaliştilor extrem de talentaţi promovaţi de la tineret, se află şi Florinel Coman. Însă liderul naţionalei României pare să fie, la momentul actual, mijlocaşul Nicolae Stanciu, jucător care traversează o perioadă foarte bună la Slavia Praga şi care se cere, practic, transferat la o echipă cu pretenţii mai mari de pe Bătrânul Continent.

Pandev şi Elmas, speranţele Macedoniei de Nord împotriva României

Macedonia de Nord abordează cu un plus de moral confruntarea de la Bucureşti. Elevii antrenorului Igor Angelovski vor să profite de plusul de moral dat de calificarea la Campionatul European şi să bifeze un rezultat pozitiv în meciul cu România. În plus, macedonenii vor să profite de acest meci pentru a se obişnui cu atmosfera de la Bucureşti, ei urmând să joace în România două dintre partidele pe care le au de disputat la turneul final al Campionatului European din vară.

Marile speranţe ale Macedoniei de Nord se leagă de prezenţa în echipă a veteranului Goran Pandev, jucător care în vară împlineşte 38 de ani, dar şi a mijlocaşului Elif Elmas, copilul-minune al fotbalului macedonean, jucător care, deşi are doar 22 de ani, deja străluceşte în tricoul lui Napoli.

România şi Macedonia de Nord s-au înfruntat de mai multe ori de-a lungul timpului. Totuşi, ultimul meci direct a avut loc tocmai în 2010, când Macedonia de Nord a câştigat, cu 1-0, un amical jucat împotriva României. Vance Sikov a marcat golul victoriei într-o partidă în care, pentru România, jucau fotbalişti precum Costel Pantilimon, Ovidiu Dănănae, Cristi Chivu, Răzvan Raţ, Cristi Tănase, Mirel Rădoi, Ciprian Deac sau Ionuţ Mazilu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Sport » România învinge echipa Macedoniei de Nord, în primul meci din preliminariile Campionatului Mondial de fotbal