Antena Meniu Search
x

Manchester City şi Chelsea se înfruntă în finala UEFA Champions League, într-un meci mutat din Turcia în Portugalia

Manchester City şi Chelsea Londra dispută, sâmbătă seara, unul dintre cele mai importante meciuri din acest sezon, cele două echipe engleze urmând să se înfrunte în finala UEFA Champions League.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 28.05.2021, 10:33

Manchester City şi Chelsea se înfruntă în finala UEFA Champions League
Ultimele meciuri dintre Manchester City şi Chelsea au fost extrem de încinse - Profimedia
  • Este a treia oară în istorie când două echipe din Anglia se înfruntă în finala UEFA Champions League.
  • Manchester City s-a calificat în premieră în finala UEFA Champions League.

Partida dintre Manchester City şi Chelsea Londra trebuia să se joace, iniţial, la Istanbul, pe Stadionul Olimpic Ataturk, însă, din cauza restricţiilor impuse pentru combaterea coronavirusului, s-a stabilit ca finala să se joace pe Estadio do Dragao, din Porto, pentru a se permite prezenţa a 16.500 de spectatori în tribune.

Duelul dintre Manchester City şi Chelsea Londra are loc sâmbătă, de la 22.00, ora României, iar formaţia antrenată de Josep Guardiola este considerată favorită la câştigarea trofeului, având o cotă de 1,92 la casele de pariuri, faţă de 4,66, cota celor de la Chelsea Londra.

Manchester City are mai multe avantaje de partea ei, în special faptul că a câştigat de o manieră categorică Premier League, având 12 puncte avans faţă de Manchester United, ocupanta locului 2, şi 19 puncte avans faţă de Chelsea Londra, formaţie care a terminat abia pe locul 4 campionatul.

Manchester City are 11 victorii şi un egal în actualul sezon al UEFA Champions League

Pe acelaşi subiect

Pe lângă modul categoric în care a dominat Premier League, Manchester City a dominat competiţia şi în UEFA Champions League adunând, până la finală, 11 victorii, un egal şi un golaveraj fulminant, 25 de goluri marcate şi doar cinci goluri primite. Cifrele i-au făcut pe specialişti să considere că Josep Guardiola a transformat-o pe Manchester City într-o maşinărie aproape perfectă de fotbal.

Totuşi, nici Chelsea Londra nu a avut un parcurs tocmai rău în UEFA Championd League, londonezii adunând, până la ultimul act al competiţiei, opt victorii, trei egaluri şi o singură înfrângere. Chelsea a avut un golaveraj de 22 de goluri marcate şi doar patru goluri primite, iar toate acestea în condiţiile în care Chelsea a avut şi adversari mai tari decât Manchester City. Pentru că, dacă oamenii lui Josep Guardiola au trecut doar de formaţii precum Borussia Dortmund sau Paris Saint Germain, Chelsea Londra a răpus adversari precum FC Sevilla, Atletico Madrid sau Real Madrid.

Culmea este că, deşi Manchester City a marcat 25 de goluri, formaţia antrenată de Josep Guardiola nu are niciun jucător între cei mai buni 14 marcatori din competiţie, în timp ce onoarea lui Chelsea Londra a fost salvată de francezul Olivier Giroud, autor a şase reuşite.

Manchester City, în premieră în finala UEFA Champions League

Antrenorul spaniol Josep Guardiola a reuşit să spargă gheaţă şi să o ducă în premieră pe Manchester City în finala UEFA Champions League, la aproape 13 ani de când Şeicul Mansour din Abu Dhabi, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, a pus stăpânire pe clubul englez.

Manchester City are în palmares doar o Cupă a Cupelor câştigată în 1970, formaţia engleză nefiind obişnuită cu succesul înainte ca Şeicul Mansour să preia gruparea de pe Etihad Stadium.

De partea cealaltă, nici Chelsea Londra nu prea era obişnuită cu succesul înainte să intre pe mâna magnatului rus Roman Abramovici. Totuşi, cum Abramovici a pus stăpânire pe Chelsea încă din 2003, londonezii au apucat să-şi treacă în palmares O Ligă a Campionilor, câştigată în 2012, la lovituri de departajare, împotriva lui Bayern Munchen, dar şi două Europa League câştigate în 2013 şi 2019. Aceste trofee se adaugă celor câştigate înainte de era Abramovici, două Cupe ale Cupelor, 1971 şi 1998, şi o Supercupă a Europei, în 1998.

În ciuda parcursului excelent din campionat şi din UEFA Champions League, Manchester City a pierdut trei dintre ultimele patru întâlniri directe cu Chelsea Londra. A fost un 2-1 pentru Chelsea chiar pe terenul lui Manchester City, cu un gol al victoriei marcat de Marcos Alonso în prelungiri, un 1-0 pentru Chelsea în semifinalele Cupei Angliei şi un 2-1 pentru Chelsea în campionat, în iunie anul trecut. Manchester City nu a mai bătut pe Chelsea din ianuarie anul acesta, 3-1 la Londra, de atunci londonezii trecându-şi în palmares două victorii.

De remarcat că este pentru a doua oară în ultimii ani când două echipe din Anglia se înfruntă în finala UEFA Champions League. În 2019, FC Liverpool s-a impus, cu 2-0, împotriva lui Tottenham Hotspur. În plus, am mai avut finală 100% englezească în 2008, când Manchester United a trecut, la lovituri de departajare, chiar de Chelsea Londra. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sport » Manchester City şi Chelsea se înfruntă în finala UEFA Champions League, într-un meci mutat din Turcia în Portugalia