Antena Meniu Search
x

Chelsea - Manchester City, finală 100% englezească în UEFA Champions League

Chelsea Londra a obţinut, miercuri seara, calificarea în finala UEFA Champions League, după ce s-a impus, cu 2-0, în returul cu Real Madrid de pe teren propriu.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 06.05.2021, 07:01

Chelsea Londra a câştigat, cu 3-1 la general, confruntarea cu Real Madrid din semifinalele UEFA Champions League
Revenirea lui Sergio Ramos (în alb) nu a ajutat-o pe Real Madrid în returul cu Chelsea Londra - Hepta
  • Este pentru a doua oară în ultimii trei ani când avem o finală 100% englezească în UEFA Champions League.

După 1-1 în meciul tur, în Spania, Chelsea Londra a câştigat tactic manşa a doua a confruntării pentru calificarea în ultimul act al celei mai importante competiţii europene inter-cluburi. Însă, poate altfel ar fi stat situaţia dacă Real valorifica momentele favorabile pe care le-a avut mai ales în prima repriză a confruntării de la Londra.

Impulsionaţi de revenirea căpitanului Sergio Ramos, fotbaliştii de la Real Madrid au început mai bine manşa a doua a duelului cu Chelsea şi şi-au creat câteva momente favorabile, însă cei de la Chelsea au rezistat eroic şi au demonstrat că ştiu să sufere pentru a-şi îndeplini obiectivul.

Golul lui Timo Werner din minutul 28 a stabilit în mod decisiv soarta calificării, din acel moment Chelsea reuşind să se închidă tot mai eficient şi să lovească periculos pe contraatac. Puştiul Mason Mount, 22 de ani, a pus cireaşa pe tortul celor de la Chelsea cu un gol marcat în minutul 85, din pasa lui Christian Pulisic, tot 22 de ani, şi astfel Chelsea Londra a obţinut, pentru a treia oară în istorie, calificarea în finala UEFA Champions League.

De remarcat că celelalte două finale de UEFA Champions League jucate de Chelsea Londra până acum s-au decisiv la lovituri de departajare. În 2008, la Moscova, a fost 6-5 pentru Manchester United, după 1-1 în timpul regulamentar de joc, în timp ce în 2012, chiar la Munchen, Chelsea a trecut, cu 4-3, de Bayern, după 1-1 în timpul regulamentar de joc. Culmea este că este şi pentru a doua oară la rând când Chelsea Londra joacă o finală de cupă europeană împotriva unei echipe engleze, după ce a câştigat finala Europa League din 2019 împotriva lui Arsenal Londra, scor 4-1.

Pe acelaşi subiect

Înainte de finala UEFA Champions League, Chelsea şi Manchester City se înfruntă în campionat

De această dată, Chelsea Londra dă piept cu Manchester City în finala UEFA Champions League ce se joacă pe 29 mai, la Istanbul, în Turcia. Astfel, trebuie precizat că este pentru a doua oară în istorie când Chelsea Londra dă peste o altă echipă engleză în finala UEFA Champions League, dar este şi pentru a doua oară în ultimii trei ani când avem o finală 100% englezească în ultimii trei ani, FC Liverpool trecând, cu 2-0, de Tottenham Hotspur în finala jucată în 2019 la Madrid, în Spania.

La prima vedere, Manchester City pare mare favorită, ţinând cont de diferenţa dintre cele două echipe din campionat. "Cetăţenii" sunt pe primul loc, după 34 de etape. Au 80 de puncte şi o mână şi jumătate pe trofeul decernat campioanei, doar Manchester United mai având şanse să o prindă din urmă, însă printr-un scenariu ce ţine de domeniul SF-ului. Chelsea Londra este abia pe locul 4 în Premier League, la 19 puncte de lider.

Totuşi, Manchester City a avut mai mereu probleme în meciurile jucate împotriva lui Chelsea Londra, astfel că finala de la Istanbul se anunţă a fi una extrem de echilibrată. Ba chiar Chelsea a câştigat ultimul meci direct jucat până acum, scor 1-0, într-un duel la Londra, pe Wembley, pe 17 aprilie, în semifinalele Cupei Angliei.

Chelsea Londra a câştigat două din ultimele trei meciuri jucate împotriva lui Manchester City, însă "Cetăţenii" au bifat un 6-0 în 2019 şi chiar ar putea bifa un avantaj moral semnificativ dacă îşi adjudecă titlul de campioană a Angliei în urma unui succes obţinut în meciul direct care are loc sâmbătă, 8 mai, la Manchester.

Am putea avea pentru a doua oară în ultimii trei ani şi o finală 100% englezească în Europa League, lucru care consfinţeşte, practic, supremaţia campionatului de fotbal al Angliei. Joi seara, pentru calificarea în ultimul act, Manchester United merge pe terenul lui AS Roma, după ce s-a impus cu 6-2 acasă, în timp ce Arsenal Londra are de recuperat un gol în confruntarea cu Villarreal, după 1-2 în deplasare.

Vă reamintim că Arsenal a pierdut finala Europa League din 2019, 1-4 cu Chelsea Londra.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Chelsea - Manchester City, finală 100% englezească în UEFA Champions League