Antena Meniu Search
x

Manchester City trece de Paris Saint Germain şi se califică în premieră în finala Ligii Campionilor

Josep Guardiola a spart ghinionul, iar Manchester City a obţinut, marţi seara, calificarea în premieră în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce "Cetăţenii" au trecut, cu o dublă victorie, de Paris Saint Germain.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 05.05.2021, 08:32

Manchester City are în palmares doar o Cupă a Cupelor
Riyad Mahrez (stânga) a marcat cele două goluri ale lui Manchester City din returul cu Paris Saint Germain - Facebook Manchester City
  • Manchester City joacă finala Ligii Campionilor pe 29 mai.

Învingători în tur, în Franţa, cu 2-1, fotbaliştii de la Manchester City au obţinut o victorie şi în returul de pe teren propriu, scor 2-0. Algerianul Riyad Mahrez a marcat cele două goluri ale lui Manchester City din manşa a doua, iar trupa antrenată de Josep Guardiola a controlat jocul, super vedetele parizienilor nereuşind să trimită nici măcar un şut pe spaţiul porţii adverse.

Totuşi, soarta partidei şi chiar a calificării putea fi alta, dacă cei de la Paris Saint Germain obţineau un penalty la un presupus henţ comis în propriul careu de ucraineanul Zinchenko. Iniţial, olandezul Bjorn Kuipers, arbitrul partidei, a arătat "punctul cu var", însă, ulterior, centralul a revenit asupra deciziei, după ce s-a consultat cu arbitrul video.

În cele din urmă a fost 4-1 la general pentru Manchester City, iar trupa antrenată de Josep Guardiola se califică în premieră în finala Ligii Campionilor, "Cetăţenii" mai având în palmares doar o Cupă a Cupelor câştigată în 1970, când au trecut, în finală, de Gornik Zabrze, din Polonia, scor 2-1.

Calificarea în finala Ligii Campionilor reprezintă punctul culminant al perioadei de 13 ani de când clubul din Manchester se află sub controlul Abu Dhabi United Group, companie condusă de patronul echipei engleze, Şeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan, membru al familiei regale din Abu Dhabi. De asemenea, eventuala câştigare a Ligii Campionilor ar putea reprezenta punctul culminant al unui sezon de vis avut de cei de la Manchester City.

Pe acelaşi subiect

"Cetăţenii" şi-au asigurat, în mare măsură, câştigarea campionatului Angliei, având 13 puncte avans faţă de singura echipă care, matematic, încă o mai poate ajunge din urmă, Manchester United, formaţie care mai are cinci meciuri de jucat. În plus, Manchester City a câştigat pentru a patra oară la rând şi pentru a cincea oară în ultimii şase ani Cupa Ligii Angliei, după 1-0 în finala cu Tottenham Hotspur. 

Manchester City, parcurs remarcabil în Liga Campionilor

Trebuie precizat şi că Manchester City s-a calificat în finala Ligii Campionilor după ce a bifat un traseu remarcabil având 11 victorii şi un egal în actualul sezon. Mai mult, "Cetăţenii" au ajuns la şapte victorii consecutive în cea mai importantă competiţie europeană inter-cluburi. A fost 3-0 cu Olympique Marseille, în ultima etapă din faza grupelor, 2-0 şi 2-0 cu Borussia Monchengladbach, în optimi, 2-1 şi 2-1 cu Borussia Dortmund, în faza sferturilor de finală, şi 2-0 şi 2-1 cu Paris Saint Germain, în semifinale. Doar FC Porto a reuşit să ţină piept "Cetăţenilor" în acest sezon şi să obţină un 0-0, în Portugalia, în penultima etapă din faza grupelor, într-un alt meci arbitrat de olandezul Bjorn Kuipers.

Pe 29 mai, la Istanbul, Manchester City joacă finala Ligii Campionilor. Englezii dau piept cu Chelsea Londra sau cu Real Madrid. La prima vedere, Chelsea este favorită, după ce a obţinut un 1-1 în tur, la Madrid, însă orice se poate întâmpla în returul care se joacă miercuri seara, la Londra, de la 22.00, ora României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sport » Manchester City trece de Paris Saint Germain şi se califică în premieră în finala Ligii Campionilor