Antena Meniu Search
x

Mihaela Buzărnescu, promovată direct pe tabloul principal de la Roland Garros

Mihaela Buzărnescu, una dintre cele opt sportive din România prezente în calificările feminine de la Roland Garros, a fost promovată direct pe tabloul principal al competiţiei de la Paris.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 24.05.2021, 14:20

Mihaela Buzărnescu este la a treia prezenţă pe tabloul principal de la Roland Garros
Mihaela Buzărnescu este la a treia prezenţă pe tabloul principal de la Roland Garros - Profimedia
  • Mihaela Buzărnescu este a cincea sportivă din România care obţine accederea directă pe tabloul principal al actualei ediţii de la Roland Garros.

Decizia a fost luată de organizatori după ce belgianca Kirsten Flipkens, locul 92 mondial, şi-a anunţat retragerea din competiţie. În aceste condiţii, Mihaela Buzărnescu nu mai trebuie să treacă de trei tururi de calificare pentru a accede pe tabloul principal al celui de-al doilea Grand Slam de tenis al anului.

Decizia organizatorilor îi asigură sportivei noastre 10 puncte WTA şi 60.000 de euro, Mihaela Buzărnescu fiind la doar a treia prezenţă pe tabloul principal de la Roland Garros, competiţie în care a ajuns până în faza optimilor de finală în 2018.

Se evită astfel şi un duel românesc în calificările de la Roland Garros. Mihaela Buzărnescu ar fi trebuit să joace, în primul tur al calificărilor, cu Irina Bara, favorită 14 în calificări. Acum, Irina Bara ar urma să joace cu Jodie Burrage, din Marea Britanie, ocupanta locului 247 mondial. Irina Bara şi Jodie Burrage nu s-au mai întâlnit până acum.

Mihaela Buzărnescu devine a cincea sportivă din România care intră direct pe tabloul principal de la ediţia din acest an a Roland Garros, după Sorana Cîrstea, Patricia Maria Ţig, Irina Begu şi Ana Bogdan. După cum ştiţi, Simona Halep, a treia jucătoare a lumii, este accidentată şi nu participă la Grand Slam-ul de tenis de la Paris.

Pe acelaşi subiect

Laura Paar, prima jucătoare din România eliminată de la actuala ediţie a Roland Garros

Laura Paar este prima jucătoare de tenis din România care părăseşte ediţia din acest an a Roland Garros, al doilea Grand Slam de tenis al anului.

Laura Paar, 32 de ani, locul 243 mondial, a fost prima româncă ce a intrat în calificările de la Roland Garros şi a rezistat doar 73 de minute pe zgura pariziană. Sportiva noastră a fost surclasată, 2-6, 1-6, de Nuria Parrizas Diaz, din Spania, 29 de ani, locul 165 mondial.

A fost un meci care a curs într-o singură direcţie, Laura Paar fiind trădată în special de serviciu, în condiţiile în care a încheiat partida cu şase duble greşeli şi procentaje extrem de slabe pe propriul serviciu.

Alte şase românce urmează să joace în calificările de la Roland Garros. Este vorba despre Irina Bara, Monica Niculescu, Elena Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian, Gabriela Talabă şi Alexandra Dulgheru. La masculin, în calificări, îl avem ca reprezentant pe Marius Copil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Mihaela Buzărnescu, promovată direct pe tabloul principal de la Roland Garros