Antena Meniu Search
x

Simona Halep şi-a anunţat retragerea de la Roland Garros: "Este împotriva tuturor instinctelor şi aspiraţiilor mele de sportiv"

Simona Halep, numărul trei în lume, şi-a anunţat retragerea de la Roland Garros. Sportiva a făcut anunţul pe Instagram şi spune că nu va putea participa la turneul de Mare Şlem din cauza accidentării suferită la Roma.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 21.05.2021, 13:11

Simona Halep s-a accidentat în timpul meciului cu Angelique Kerber, la Roma
Simona Halep s-a accidentat în timpul meciului cu Angelique Kerber, la Roma - Hepta / Zuma Press / Dppi/Rob Prange

Simona Halep a suferit o ruptură musculară la gamba stângă, pe 12 mai, în primul meci din turneul WTA de la Roma şi nu se va putea recupera în timp util pentru Roland Garros. 

"Cu inima grea anunţ retragerea mea de la Roland Garros, anul acesta. Din păcate, leziunea la muşchiul meu stâng are nevoie de mai mult timp pentru a se recupera, iar perioada este prea scurtă. Retragerea dintr-un Grand Slam este împotriva tuturor instinctelor şi aspiraţiilor mele de sportiv, dar este singura decizie corectă de luat.

Gândul de a nu fi la Paris mă umple de tristeţe, dar îmi voi concentra energia pe recuperare, rămânând pozitivă şi întorcându-mă pe teren imediat ce va fi sigur să o fac. Roland Garros 2022, vin pentur tine! A bientot (n.r. - pe curând, în franceză)", a scris Halep.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce urmează pentru Simona Halep

Pe 12 mai, Simona Halep era nevoită să abandoneze în turul al doilea la Roma, la scorul de 6-1, 3-3, 0-30 cu germanca Angelique Kerber, după 57 de minute de joc. Ulterior, Halep a anunţat că are o mică ruptură în musculară partea superioară a gambei stângi, urmând ca din 17 mai să înceapă recuperarea în România, la piscină şi sală.

La revenirea în România, Halep a declarat că şasele de ajuca la French Open sunt foarte mici şi că  obiectivul ei este să fie aptă pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, care vor avea loc din 23 iulie.

Locul ei pe tabloul principal va fi luat de jucătoarea italiană Jasmine Paolini, locul 91 WTA.

Simona Halep a câştigat turneul de la Roland Garros în 2008 la junioare, iar apoi în 2018 la senioare şi a mai disputat două finale, în 2014 şi 2017. La ediţia de anul trecut ea s-a oprit în optimile de finală.

Este totuşi probabil ca Simona Halep să se refacă înaintea turneului de la Wimbledon (28 iunie-11 iulie), competiţie pe care a câştigat-o în 2019.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Sport » Simona Halep şi-a anunţat retragerea de la Roland Garros: "Este împotriva tuturor instinctelor şi aspiraţiilor mele de sportiv"