Antena Meniu Search
x

Mihaela Buzărnescu, victorie mare în calificările turneului de tenis Miami Open 2021

Mihaela Buzărnescu, una dintre româncele implicate în turneul de tenis de la Miami, a obţinut, luni seara, o victorie mare în calificările competiţiei dotate cu premii în valoare de circa 3,3 milioane de dolari.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 23.03.2021, 15:59

Mihaela Buzărnescu ar putea deveni a patra jucătoare de tenis din România prezentă pe tabloul principal al turneului de tenis Miami Open 2021
Mihaela Buzărnescu îşi doreşte să obţină un rezultat cât mai bun la Miami Open 2021, pentru a reveni între primele 100 de jucătoare de tenis ale lumii - Hepta
  • Mihaela Buzărnescu îşi doreşte să revină între primele 100 de jucătoare de tenis ale lumii.
  • România are trei sportive calificate direct pe tabloul principal al turneului de tenis de la Miami.

Mihaela Buzărnescu, locul 137 mondial, a surclasat-o pe Leylah Annie Fernandez, din Canada, ocupanta locului 72 mondial şi a doua favorită a calificărilor de la Miami Open 2021. A fost 6-4, 6-2, la finalul unui meci care a durat o oră şi 24 de minute şi în care Mihaela a câştigat nu mai puţin de cinci game-uri pe serviciul adversarei. 

Momentul psihologic al meciului s-a produs în setul al doilea, la 3-0 pentru Mihaela. Canadianca a reuşit un break şi părea să revină în meci, însă sportiva noastră a făcut un rebreak rapid şi a înlăturat orice speranţă a adversarei de a mai câştiga meciul.

A fost doar a treia victorie obţinută de Mihaela Buzărnescu în ultimele nouă meciuri jucate. Succesul îi asigură româncei posibilitatea de a juca împotriva Annei Lena Friedsam, din Germania, într-un meci decisiv pentru calificarea pe tabloul principal al competiţiei.

Cine este Anna Lena Friedsam, adversara Mihaelei Buzărnescu la Miami Open 2021

Mihaela Buzărnescu este considerată outsideră inclusiv în confruntarea cu Anna Lena Friedsam, din Germania, meci contând pentru turul II al calificărilor de la Miami Open 2021. Friedsam ocupă locul 125 mondial şi era considerată favorită 22 în calificările de la Miami Open 2021. Totuşi, în primul tur, Anna Lena Friedsam a trecut greu de Leonie Kung, din Elveţia, locul 154 mondial, scor 5-7, 6-1, 6-4, la capătul unui meci care a durat aproape trei ore.

Mihaela Buzărnescu şi Anna Lena Friedsam s-au mai întâlnit o singură dată până acum. Meciul s-a jucat la Hobart, în Tasmania, în ianuarie 2018, şi a fost câştigat de Mihaela, scor 7-5, 6-4. Anna Lena Friedsam nu se poate lăuda cu reuşite spectaculoase în tenis, deşi are deja 27 de ani şi, în 2016, ajungea până pe locul 45 mondial. Nemţoaica are, în palmares, un tur 4 la Australian Open, în 2016, şi multe trofee mici câştigate în carieră, cel mai important fiind cel de la Suzhou, în 2014, competiţie dotată cu premii în valoare de 125.000 de dolari. În schimb, Anna Lena Friedsam a pierdut două finale WTA, la Linz, în 2015, 4-6, 3-6, cu Anastasia Pavlyuchenkova (Rusia), şi la Lyon, anul trecut, 2-6, 6-4, 4-6, cu Sofia Kenin (Statele Unite ale Americii).

Monica Niculescu şi Marius Copil, out de la Miami Open 2021

Pe lângă Mihaela Buzărnescu, România i-a mai avut, în calificările de la Miami Open 2021, pe Monica Niculescu şi pe Marius Copil, însă ambii au părăsit competiţia încă din primul tur. Monica Niculescu, locul 152 mondial, a abandonat în meciul cu Liudmila Samsonova, din Rusia, locul 126 mondial, deşi câştigase primul set, scor 6-2. Monica s-a retras în setul al doilea, la 4-0 pentru adversara ei.

Deşi a încercat să-şi pună din nou în valoare serviciul puternic, Marius Copil, locul 220 mondial, nu a avut nicio şansă cu Emilio Gomez, din Ecuador, locul 168 mondial. Gomez s-a impus clar, scor 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră şi 11 minute şi în care românul a servit doar cinci aşi şi a comis patru duble-greşeli, înregistrând cifre mult sub aşteptări la serviciu.

Vă reamintim că România are trei sportive calificate direct pe tabloul principal al Miami Open 2021. Simona Halep, a treia favorită a competiţiei, intră direct în turul al doilea, în timp ce Sorana Cîrstea şi Irina Begu vor evolua în primul tur al turneului dotat cu premii în valoare de circa 3,3 milioane de dolari. Irina Begu o va înfrunta pe Anna Kalinskaya, din Rusia, jucătoare ajunsă pe tabloul principal graţie unui wild-card, în timp ce Sorana Cîrstea îşi măsoară forţele cu Katrina Scott, din Statele Unite ale Americii, o altă jucătoare ajunsă pe tabloul principal de la Miami Open 2021 graţie unui wild-card.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Mihaela Buzărnescu, victorie mare în calificările turneului de tenis Miami Open 2021