Antena Meniu Search
x

Trei românce pe tabloul principal al turneului de tenis de la Miami. Simona Halep este a treia favorită a competiţiei

La Miami, în Statele Unite ale Americii, începe, luni, o nouă ediţie a Miami Open, turneu feminin de tenis dotat cu premii în valoare de aproape 3,3 milioane de dolari şi care adună la start aproape tot ce are mai bun tenisul feminin la ora actuală.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 22.03.2021, 17:00

România ar putea avea cinci jucătoare pe tabloul principal al turneului de tenis Miami Open 2021
Simona Halep este favorită 3 la turneul de tenis Miami Open 2021 - Hepta
  • Simona Halep intră direct în turul II al turneului de tenis de la Miami.
  • România ar putea avea cinci jucătoare pe tabloul principal al turneului de tenis de la Miami.

Australianca Ashleigh Barty, japoneza Naomi Osaka şi Simona Halep, primele trei jucătoare ale lumii la ora actuală, sunt şi primele trei favorite ale competiţiei. De altfel, dintre primele 10 jucătoare ale lumii, de la Miami lipseşte doar americanca Serena Williams, sportivă care are, din nou, probleme medicale.

Alături de Simona Halep, alte două românce sunt prezente pe tabloul principal al competiţiei de la Miami. Şi, dacă principalele favorite au "bye" în primul tur al competiţiei, Irina Begu şi Sorana Cîrstea îşi cunosc, deja, adversarele din primul tur. Irina Begu o va înfrunta pe Anna Kalinskaya, din Rusia, jucătoare care a prins tabloul principal graţie unui wild-card. Irina Begu, locul 73 mondial, nu s-a mai întâlnit până acum cu Anna Kalinskaya, sportivă care ocupă abia locul 130 mondial. În cazul în care trece de Anna Kalinskaya, Irina Begu dă piept, în turul II al competiţiei, cu croata Petra Martic, a 20-a favorită a competiţiei. Cu Martic, Begu are palmares negativ, pierzând ambele meciuri directe, 4-6, 6-1, 3-6, la Eilat (Israel), în 2012, şi 4-6, 6-7, la Melbourne, în 2018.

Sorana Cîrstea joacă în primul tur de la Miami cu Katrina Scott, din Statele Unite ale Americii, o jucătoare de numai 16 ani şi care a prins tabloul principal al competiţiei graţie unui wild-card. Sorana Cîrstea, locul 66 mondial, şi Katrina Scott, locul 440 mondial, nu s-au mai întâlnit până acum. Dacă trece de adolescenta americancă, Sorana Cîrstea dă piept, în turul al doilea al competiţiei, cu Anett Kontaveit, din Estonia, a 22-a favorită a competiţiei. Sorana Cîrstea a pierdut toate cele trei meciuri jucate, până acum, împotriva sportivei din Estonia. A fost 4-6, 4-6, la Poitiers (Franţa), în 2016, 1-6, 3-6, la Dubai, anul trecut, şi 4-6, 5-7, la Dubai, anul acesta.

Două românce în calificările de la Miami Open 2021

Pe lângă cele trei românce prezente pe tabloul principal al turneului de tenis de la Miami 2021, ţara noastră mai are două reprezentante în calificări, respectiv pe Mihaela Buzărnescu şi pe Monica Niculescu. Mihaela Buzărnescu, locul 136 mondial, a avut ghinionul de a cădea la tragerea la sorţi cu Leylah Annie Fernandez, din Canada, locul 88 şi a doua favorită a calificărilor. Mihaela Buzărnescu şi Leylah Annie Fernandez nu s-au mai întâlnit până acum. Dacă, totuşi, trece de sportiva de numai 18 ani, Mihaela Buzărnescu joacă, pentru calificarea pe tabloul principal al competiţiei, cu învingătoarea dintre Leonie Kung (Elveţia) şi Anna Lena Friedsam (Germania), favorită 22 în calificări.

Monica Niculescu, locul 147 mondial, joacă în primul tur al calificărilor de la Miami Open 2021 cu rusoaica Liudmila Samsonova, locul 123 mondial şi favorită 23 în calificări. Cele două sportive nu s-au mai întâlnit până acum. Dacă trece de Liudmila Samsonova, Monica Niculescu joacă, pentru calificarea pe tabloul principal al competiţiei, cu învingătoarea dintre rusoaica Varvara Gracheva, a şasea favorită din calificări, şi Gabriela Dabrowski, reprezentanta Canadei.

Marius Copil, prezent în calificările de la Miami Open 2021

În paralel cu competiţia feminină, la Miami Open 2021 are loc şi un puternic turneu masculin de tenis, dotat chiar cu premii mai mari decât la feminin, respectiv aproape 4,3 milioane de dolari. Rusul Daniil Medvedev, grecul Stefanos Tsitsipas şi neamţul Alexander Zverev sunt principalii favoriţi ai turneului de la Miami. România este reprezentată, ca de obicei în ultimii ani, de Marius Copil, actualmente locul 218 mondial.

În primul tur al calificărilor de la Miami Open 2021, Marius Copil dă piept cu Emilio Gomez, din Ecuador, locul 177 mondial şi favorit 21 în calificările de la Miami Open 2021. Marius Copil şi Emilio Gomez s-au mai înfruntat o singură dată, la Santa Tecla, în El Salvador, în 2010, iar atunci s-a impus Gomez, scor 6-2, 7-6. Dacă, totuşi, trece de Emilio Gomez, Marius Copil joacă pentru calificarea pe tabloul principal al Miami Open 2021 cu învingătorul dintre Daniel Altmaier (Germania), favorit 7 în calificări, şi Shintaro Mochizuki (Japonia).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Trei românce pe tabloul principal al turneului de tenis de la Miami. Simona Halep este a treia favorită a competiţiei