Antena Meniu Search
x

Video Poveștile militarilor INVICTUS care se antrenează pentru Jocurile Paralimpice de la Haga din 2022

Sunt un exemplu de dârzenie și vor să ne inspire să fim ca ei: să nu abandonăm nicio luptă, oricât de greu ne-ar fi. Vorbim despre militarii INVICTUS, care se pregătesc de Jocurile Paralimpice de la Haga, de anul viitor. La ultimul lor antrenament a participat și o echipă Observator.

de Redactia Observator

la 20.06.2021, 09:12

Vezi și

În scaun cu rotile, pe bicicletă sau pe propriile picioare. Așa au început militarii INVICTUS cursa de antrenament pentru ceea ce-i așteaptă anul viitor: Jocurile Paralimpice de la Haga. La start s-au aliniat militari cu povești de viață impresionante.

Ionuț Butoi, militar rănit: ”O explozie pe șosea. A aruncat mașina în sus 10 metri. Șansa mea a fost că m-a aruncat de pe mașina de luptă, dar în momentul cazaturii mi-am fractura coloana. Și am rămas ținuit în cărucior. Ii multumesc lui Dumnezeu ca sunt bine, rănile s-au mai vindecat”.

Valentin Popa, militar rănit: ”Eram la un exercițiu pentru pregătirea unei misiuni pe mare, trebuia să ne infiltrăm într-un elicopter în mers. Trebuia să coborăm pe frânghie fără asigurare. Am căzut pe frânghie în cap, pe navă”.

Militarii INVICTUS au depășit bariera restricțiilor în pandemie

Pe acelaşi subiect

Însă niciunul dintre ei nu a abandonat lupta. Familia le-a dat puterea să continue.

Pandemia a anulat ediția de anul trecut a Jocurilor Invictus. Extrem de ambițioși, cum îi știm, soldații au reușit să depășească bariera restricțiilor.

Gabriel Ion, căpitanul Armatei Române: ”A fost o perioadă foarte grea, perioada aceasta de pandemie, când nu au mai reușit să fie împreună. Însă s-au antrenat fiecare în garnizoanele lor”.

Militarii români nu s-au antrenat singuri. Mai mulți voluntari au alergat cot la cot cu ei.

Ambasadorul Israelului, veteran de război, s-a antrenat cu militarii INVICTUS

David Saranga, ambasadorul Israelului: ”Este o experiență deosebită, pentru că și eu însumi am fost rănit în timpul antrenamentelor militare, sunt un veteran de război”.

Adrian Măniuțiu - voluntar INVICTUS: ”Le datorăm acest semn minim de solidaritate, să le arătăm că România e în spatele lor, să le arătăm că împreună suntem o echipă mult mai puternică”.

Campania INVICTUS își propune să strângă 177 de mii de euro pentru cei 177 de militari răniți pe câmpul de luptă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Poveștile militarilor INVICTUS care se antrenează pentru Jocurile Paralimpice de la Haga din 2022