Antena Meniu Search
x

Un înalt oficial al Comitetului Olimpic Japonez a murit după ce s-a aruncat în fața unui tren subteran, la Tokyo

Un înalt oficial al Comitetului Olimpic Japonez a sărit în fața unui tren subteran, luni dimineața. Poliția investighează detaliile legate de moartea oficialului Yasushi Moriya, în vârstă de 52 de ani, considerând-o ca pe o sinucidere aparentă, scrie Reuters.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 07.06.2021, 09:34

Un om trece pe lângă logo-urile bannerelor Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020 din Tokyo
Un înalt oficial al Comitetului Olimpic Japonez a murit după ce s-a aruncat în fața unui tren subteran, la Tokyo - Profimedia Images

Departamentul de Poliție Metropolitană din Tokyo tratează tragedia ca pe o sinucidere și investighează incidentul. Yasushi Moriya s-a sinucis în stația Nakanobu de pe linia Toei Asakusa, din secția Shinagawa.

Se presupune că Moriya s-a aruncat de pe peron în fața trenului. El a fost identificat după buletinul de identitate.

Serviciile de urgență l-au dus la spital, dar a fost declarat mort două ore mai târziu. Moriya a fost directorul departamentului de contabilitate al Comitetului Olimpic Japonez, scrie News24.jp.

Jocurile vor începe pe 23 iulie și se vor încheia pe 8 august.

Pe acelaşi subiect

Medicii cer anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Deși Japonia s-a angajat în repetate rânduri să organizeze Olimpiada „în condiții de siguranță” la Tokyo, după o amânare de un an, țara se luptă să țină în frâu cel de-al patrulea val al pandemiei de Covid-19 și se pregătește să extindă starea de urgență care acoperă o mare parte a țării.

Oficialii japonezi, organizatorii Jocurilor Olimpice și Comitetul Olimpic Internațional (COI) au promis că Jocurile vor avea loc, chiar dacă se impun măsuri mai strice pentru prevenirea răspândirii Covid-19.

Cu oameni din peste 200 de națiuni și teritorii care urmează să sosească la Tokyo, va fi periculos să găzduiască Jocurile în iulie, a declarat Naoto Ueyama, șeful Uniunii Medicilor din Japonia.

”Toate tulpinile mutante ale Covid-19 care au apărut în diverse locuri din lume vor fi concentrate aici, la Tokyo. Nu putem nega că există posibilitatea apariției unei noi tulpini a coronavirusului Jocurile Olimpice", a spus el într-o conferință de presă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Un înalt oficial al Comitetului Olimpic Japonez a murit după ce s-a aruncat în fața unui tren subteran, la Tokyo