Antena Meniu Search
x

Video Testul artileriştilor montani, trageri cu muniţie de război, în munţii Grohotiş

Demonstraţie de măiestrie şi fineţe a trupelor de vânători de munte în munţii Grohotiş. Artileriştii şi-au demonstrat priceperea în cadrul unui exerciţiu pe care au dorit să-l vadă chiar şi trupele franceze. Militarii au arătat o disciplină exemplară, precizie şi un spirit de echipă cu totul aparte. Nu a existat loc nici de cea mai mică eroare, iar calculele exacte şi ordinele ferme ale ofiţerilor au fost decisive în lovirea ţintelor. Nu a existat loc nici de cea mai mică eroare, iar calculele exacte şi ordinele ferme ale ofiţerilor au fost decisive în lovirea ţintelor.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 09.06.2021, 15:24

Vezi și
  • Trupele de vânători de munte s-au antrenat în munţii Grohotiş.
  • Militarii au arătat o disciplină exemplară.

Pentru artileriştii de munte, tragerile prin ochire indirectă sunt printre cele mai complexe acțiuni de luptă. Totul este coordonat de la un punct de observare ascuns în teren, de unde inamicul poate fi văzut direct. Artileriștii din teren nu au contact vizual cu locul în care trebuie să lovească proiectilele, așa că toate comunicațiile trebuie să fie foarte precise. Calculele sunt totdeauna dublate cu pixul, pe hârtie.

Remus Bunescu, sergent major: Contează foarte mult, ca și comandant de piesă, să ai o atitudine cât mai dreaptă, să vorbești clar, pentru ca servanții să înțeleagă comenzile.”

Exercițiu militar în munţii Grohotiş

Tragerile cu muniţie de război s-au desfășurat în poligonul montan Grohotiș, din județul Brașov. A fost etapa finală a unui exercițiu tactic în teren, desfășurat de Brigada 2 Vânători de Munte. La exercițiu au participat 700 de militari și au fost folosite aproximativ 100 de mijloace tehnice.

Vlad Marcu, locotenent: „În cadrul acestui exerciţiu tactic cu trageri de luptă executăm misiuni de foc în sprijinul direct al brigăzii, în operaţia ofensivă.”

Cristian Cristescu, locotenent colonel: Pe întreg parcursul exercițiului Sarmis 21, am avut observatori din Brigada 27 Infanterie Montană, din Franța. Doresc să verifice oarecum dacă pot fi aliniate toate procedurile, cât de interoperabili putem fi, cu această structură militară.”

Aruncătoarele de bombe de calibru 120 de milimetri au o bătaie de peste cinci kilometri, sunt produse în România și sunt în uz din 1982.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Testul artileriştilor montani, trageri cu muniţie de război, în munţii Grohotiş