Antena Meniu Search
x

Prima ţară care va denumi un stadion după legendarul Pele. "Un omagiu şi o recunoaştere adusă acestei figuri care ne face pe toţi măreţi"

Arhipelagul Capului Verde a devenit prima ţară care a preluat sugestia preşedintelui FIFA, Gianni Infantino, şi a anunţat că Stadionul Naţional va purta numele legendarului brazilian Edson Arantes do Nascimento, Pele, care s-a stins din viaţă pe 29 decembrie la vârsta de 82 de ani, transmite EFE.

de Redactia Observator

la 04.01.2023, 14:50

Prima ţară care va denumi un stadion după legendarul Pele. "Un omagiu şi o recunoaştere adusă acestei figuri care ne face pe toţi măreţi"
Prima ţară care va denumi un stadion după legendarul Pele. "Un omagiu şi o recunoaştere adusă acestei figuri care ne face pe toţi măreţi" - Facebook/Estádio Nacional

Guvernul din Capul Verde, condus de premierul Ulisses Correia e Silva, a decis să-l onoreze pe ''Rege'' prin schimbarea numelui Stadionului Naţional, situat în localitatea Monte Vaca din insula Santiago, în stadionul ''Pele'', conform unui anunţ postat pe Facebook, relatează Agerpres.

Ulisses Correia e Silva a argumentat această decizie prin faptul că republica insulară şi Brazilia au o istorie şi o cultură ''care merg mână în mână, considerând că sunt două ţări surori, unite prin limbă şi prin identităţi foarte asemănătoare''.

Executivul din Capul Verde speră să sărbătorească acest act simbolic în scurt timp

''Ca un omagiu şi o recunoaştere adusă acestei figuri care ne face pe toţi măreţi, îmi exprim intenţia (a Guvernului) de a numi Stadionul nostru Naţional drept 'Stadionul Pelé', într-o iniţiativă pe care cred că mai multe ţări din întreaga lume o vor urma'', a spus premierul din Capul Verde.

Executivul din Capul Verde, care speră să sărbătorească acest act simbolic în scurt timp, a comunicat deja această intenţie la FIFA, după ce preşedintele Gianni Infantino a cerut tuturor ţărilor din lume să atribuie numele lui Pele unuia dintre stadioanele lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Prima ţară care va denumi un stadion după legendarul Pele. "Un omagiu şi o recunoaştere adusă acestei figuri care ne face pe toţi măreţi"