Antena Meniu Search
x
LIVE

La doar 12 ani, sportivul Raul Manole are peste 50 de medalii și 50 de trofee

La numai 12 ani, Raul Manole a dat dovadă de forță... la propriu și la figurat. Între reuşitele lui, amintim două medalii de aur la campionatul european de karate Kyokushin 2019. Asta practică Raul - Kyokushin - de când avea șase ani. Şi are deja rezultate comparabile cu cele ale unui sportiv adult. 

De Antonia Gasparovici la 11.08.2020, 16:58
Vezi și
  • Raul practică artele marţiale de când era la grădiniţă.
  • El visează să aibă propria sală, în care să predea Kyokushin.

Are peste 50 de medalii și 50 de trofee. Îşi aminteşte despre toate şi despre fiecare în parte.

Raul Manole, sportiv: În 2019 Am fost la Sibiu, Cupa Internațională și am câștigat și medalia de aur și ultima competiție la Giurgiu, în care am atins un potențial neatins până acum. Cele mai dificile momente au fost să trec peste emoţiile dinaintea meciurilor importante şi să rezist la antrenamentele foarte grele dinaintea competiţiilor mari.

Gruia Docan, președintele Federației Karate Kyokushin: E foarte multă muncă pentru niște copii și competiția la care participă, în ziua de azi nivelul a crescut foarte mult și e nevoie de o pregătire destul de temeinică. Sunt antrenamente tehnice, tehnico-tactice, antrenamente de luptă și complementare.

Raul era la grădiniţă când a descoperit artele marţiale.

Raul Manole, sportiv: Am primit o listă cu toate activitățile care se defășurau şi eu am bifat anumite activități printre care și karatele. Apoi am început să ne antrenăm la grădiniță. Când aproape am terminat grădinița, antrenorul mi-a spus că are antrenamente de karate la școala de lângă și atunci am început să practic, la cinci ani.

Gruia Docan, președintele Federației Karate Kyokushin: Este un sportiv de excepție în sensul că e un copil foarte inteligent, știe să își folosească toate calitățile în favoarea lui, în toate momentele, mai ales în momente cheie al unei lupte, unui concurs, în special.

Ca să facă performanță se antrenează, evident, zilnic. Și... nu doar la sală 

Raul Manole, sportiv: La sală este foarte diferit față de cel de acasă, avem încălzire foarte lungă și un antrenament diferit, dăm la sac, facem forță, dăm la pernă, sărim coarda, acasă eu singur fac doar forță și tehnică.

Gruia Docan, președintele Federației Karate Kyokushin: A fost foarte receptiv la orice, a prins foarte repede și tehnicile și a obținut rezutate foate bune foarte repede, la câteva luni de practică.

Raul Manole, sportiv: Îl admir foarte mult pe antrenorul meu. Vreau și eu să ajung în starea asta!

Și ar mai vrea ceva. Să aibă, la un moment dat, propria sală în care să-i înveţe şi pe alţii secretele Kyokushin. Cel care lui i-a schimbat deja viaţa.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sport » La doar 12 ani, sportivul Raul Manole are peste 50 de medalii și 50 de trofee