Antena Meniu Search
x

Reacţia ATP, după anularea vizei lui Djokovic. "Absenţa sa de la Australian Open este o mare pierdere"

Asociaţia Tenismenilor Profesionişti (ATP) a anunţat, duminică, într-un comunicat, că absenţa lui Novak Djokovic de la Australian Open este o pierdere pentru joc, subliniind că este nevoie de timp pentru a se trage învăţămintele din situaţia în care s-a aflat liderul mondial. De asemenea, ATP recomandă cu tărie tuturor jucătorilor să se vaccineze.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 16.01.2022, 14:39

- Profimedia

"Decizia de astăzi de a susţine anularea vizei pentru Australia a lui Novak Djokovic marchează sfârşitul unei serii de evenimente profund regretabile. În cele din urmă, deciziile autorităţilor juridice cu privire la problemele de sănătate publică trebuie respectate. Este nevoie de mai mult timp pentru a face un bilanţ al faptelor şi pentru a trage învăţămintele din această situaţie. Indiferent de cum s-a ajuns în acest punct, Novak este unul dintre cei mai mari campioni ai sportului nostru, iar absenţa sa de la Australian Open este o mare pierdere. Ştim cât de agitate au fost ultimele zile pentru Novak şi cât de mult şi-a dorit să-şi apere titlul la Melbourne. Îi dorim numai bine şi aşteptăm cu nerăbdare să-l revedem curând pe teren. ATP continuă să recomande cu tărie vaccinarea tuturor jucătorilor", se arată în comunicatul ATP, citat de news.ro.

Novak Djokovic, expulzat din Australia

Apelul lui Novak Djokovic la decizia de anulare a vizei a fost respins, duminică dimineaţă, de către tribunalul federal din Melbourne, astfel că liderul ATP trebuie să părăsească Australia. Pe reţelele de socializare au apărut deja imagini cu tenismenul sârb, escortat de poliţia federală australiană la aeroportul din Melbourne.

Decizia a fost luată în unanimitate de trei trei judecători şi nu poate fi contestată, iar judecătorul James Allsop a anunţat şi că jucătorul trebuie să achite costurile aferente. Astfel, s-a menţinut decizia ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, care a solicitat anularea vizei, ceea ce înseamnă că Djokovic va fi deportat şi riscă să nu mai poată intra în Australia în următorii trei ani.

Pe acelaşi subiect

Premierul australian Scott Morrison a salutat decizia tribunalului federal de a menţine hotărârea de anulare a vizei lui Novak Djokovic, subliniind că aceasta a fost luată din motive de sănătate şi siguranţă şi pentru interesul public. Audierile la tribunalul federal din Melbourne în dosarul vizei lui Novak Djokovic, au durat între orele 00.30 şi 05.30, cu o pauză de o oră.

Prima reacție a lui Djokovic, după ce a aflat că va fi expulzat din Australia

Novak Djokovic a avut o primă reacție după decizia Tribunalului federal de la Melbourne, care a menţinut hotărârea ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, de anulare a vizei. Sârbul a declarat că este extrem de dezamăgit de decizia Curții. "Aş dori să fac o scurtă declaraţie pentru a aborda rezultatele şedinţei de astăzi de la tribunal. Am nevoie de timp să mă odihnesc şi să mă recuperez, înainte de a face alte comentarii în afară de acesta. Sunt extrem de dezamăgit de decizia Curţii de a respinge cererea mea de revizuire judiciară a deciziei ministrului de a-mi anula viza, ceea ce înseamnă că nu pot rămâne în Australia şi nu pot participa la Australian Open. Respect hotărârea Curţii şi voi coopera cu autorităţile în legătură cu plecarea mea din ţară. Nu îmi place că în ultimele săptămâni toată atenţia a fost îndreptată asupra mea şi sper că acum ne putem concentra cu toţii asupra jocului şi turneului pe care îl iubesc", a spun tenismenul.

Cazul Djokovic: anularea vizei de intrare în Australia

Ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke, a anulat, vineri, a doua oară viza de intrare în ţară deţinută de liderul ATP, Novak Djokovic, demnitarul precizând că a luat decizia ţinând cont de interesul public. Djokovic a sosit în Australia pe 5 ianuarie şi forţele de frontieră nu i-au permis intrarea în ţară timp de mai bine de opt ore, timp în care jucătorul a fost reţinut în aeroport. La finalul audierii, ofiţerii poliţiei de frontieră au decis să-i anuleze lui Djokovic viza de intrare în ţară, pentru că nu este vaccinat şi astfel nu respectă regulile sanitare locale pentru cetăţenii care doresc să călătorească în Australia.

Tenismenul a fost plasat în izolare la un centru de imigranţi. Novak Djokovic a făcut apel la decizia autorităţilor şi a primit câştig de cauză, la 10 ianuarie, din partea unui tribunal local din Melbourne, relatează news.ro. El a fost eliberat din centrul pentru imigranţi şi a început să se antreneze la Melbourne Park.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sărbătoriţi ziua de Dragobete?

Observator » Sport » Reacţia ATP, după anularea vizei lui Djokovic. "Absenţa sa de la Australian Open este o mare pierdere"