Antena Meniu Search
x

Prima reacție a lui Novak Djokovic, după ce a aflat că va fi expulzat din Australia: "Sunt extrem de dezamăgit"

Novak Djokovic a avut o primă reacție după decizia Tribunalului federal de la Melbourne, care a menţinut hotărârea ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, de anulare a vizei. Sârbul a declarat că este extrem de dezamăgit de decizia Curții.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 16.01.2022, 10:12

Novak Djokovic
Prima reacție a lui Novak Djokovic, după ce a aflat că va fi expulzat din Australia: "Sunt extrem de dezamăgit" - Profimedia

Nole a spus că va respecta decizia și va coopera cu autorităţile în legătură cu plecarea sa din ţară.

"Aş dori să fac o scurtă declaraţie pentru a aborda rezultatele şedinţei de astăzi de la tribunal. Am nevoie de timp să mă odihnesc şi să mă recuperez, înainte de a face alte comentarii în afară de acesta. Sunt extrem de dezamăgit de decizia Curţii de a respinge cererea mea de revizuire judiciară a deciziei ministrului de a-mi anula viza, ceea ce înseamnă că nu pot rămâne în Australia şi nu pot participa la Australian Open. Respect hotărârea Curţii şi voi coopera cu autorităţile în legătură cu plecarea mea din ţară. Nu îmi place că în ultimele săptămâni toată atenţia a fost îndreptată asupra mea şi sper că acum ne putem concentra cu toţii asupra jocului şi turneului pe care îl iubesc.

Aş dori să le urez jucătorilor, oficialilor turneului, personalului, voluntarilor şi fanilor toate cele bune pentru turneu. În cele din urmă, aş dori să mulţumesc familiei mele, prietenilor, echipei, fanilor şi compatrioţilor mei sârbi pentru sprijinul continuu. Toţi aţi fost o mare sursă de putere pentru mine", a declarat Djokovici, potrivit BBC News.

Novak Djokovic va fi expulzat din Australia

Pe acelaşi subiect

Reamintim că tribunalul federal din Melbourne a respins apelul formulat de avocaţii lui Novak Djokovici la decizia autorităţilor australiene de a-i anula a doua oară viza de intrare în țara de la Antipozi. În urma deciziei, tenismenul sârb va fi expulzat.

Audierile la tribunalul federal din Melbourne în dosarul vizei lui Novak Djokovici, au durat între orele 00.30 şi 05.30, cu o pauză de o oră. 

Decizia a fost luată în unanimitate de trei trei judecători și nu poate fi contestată, astfel că marele campion sârb nu va fi prezent la startul Australian Open, turneu pe care l-a câștigat de nouă ori de-a lungul carierei. Pe tabloul principal, locul lui Novak Djokovic va fi luat de un lucky-loser. Daniil Medvedev și Alexander Zverev rămân acum marii favoriți la câștigarea turneului de la Melbourne.

Ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke, a anulat, vineri, a doua oară viza de intrare în ţară deţinută de liderul ATP, decizie de asemenea contestată de avocaţii lui Djokovici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Sport » Prima reacție a lui Novak Djokovic, după ce a aflat că va fi expulzat din Australia: "Sunt extrem de dezamăgit"