Meniu LIVE
Search
x

Video Sebastian Colțescu, scandal de proporții și acuzații de rasism la meciul PSG - Istanbul Basaksehir. ”De ce spui „acest om negru„?”

Sebastian Colțescu este acuzat de rasism, după ce ar fi folosit cuvântul "negru" la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul, la meciul din Champions League contra PSG. Meciul a fost întrerupt în minutul 16.

De Andi Badea la 09.12.2020, 01:04
  • Sebastian Colțescu, arbitru de rezervă la meci, l-ar fi făcut ”negru” pe Pierre Webo, aflat pe banca echipei Istanbul Basaksehir.

Meciul PSG - Istanbul Basaksehir a fost întrerupt în minutul 16, după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colțescu l-a chemat la margine pe Ovidiu Hațegan, arbitrul principal, și i-a transmis să elimine un jucător de la oaspeți, Pierre Webo. Colțescu s-ar fi referit la acesta ca ”ăla negru”.

Jucătorii turci au început să protesteze și au plecat la vestiare, acuzându-l de rasism pe arbitrul român.

Deși UEFA a căutat să găsească o cale pentru ca partida să se reia, jucătorii de la Istanbul Basaksehir au plecat de la stadion.

UPDATE 01:00 Reacția FRF cu privire la incident

Federația Română de Fotbal a luat act de cele întâmplate la partida din Liga Campionilor, PSG – Istanbul Bașakșehir, partidă întreruptă în minutul 14, în urma unui incident în care a fost implicat Sebastian Colțescu, cel de-al patrulea oficial al meciului.

Partida nu a mai continuat, iar UEFA va analiza incidentul. Federația Română de Fotbal așteaptă raportul forului de la Nyon pentru a afla exact cele petrecute și pentru a acționa în consecință!

Federația Română de Fotbal se delimitează ferm de orice acțiune sau declarație cu tentă rasistă sau xenofobă!”, este comunicatul FRF.

UPDATE 00:25 Meciul PSG - Istanbul Basaksehir nu se va mai relua până la urmă, jucătorii turci au plecat de la stadion

Jucătorii echipei Istanbul Başakşehir au părăsit Stadionul Parc des Princes, refuzând să mai dispute meciul cu PSG din Liga Campionilor, în urma scandalului de rasism în care este implicat Sebastian Colţescu, informează RMC Sport, care precizează că partida se va relua miercuri, de la ora 19.55, cu o altă brigadă de arbitri.

Turcii au solicitat înlocuirea arbitrului de rezervă, pentru a accepta ca meciul întrupt să se poată relua. Însă după ce UEFA a anunţat că Sebastian Colţescu nu va mai fi pe teren, o parte a jucătorilor echipei turce tot nu a vrut să reia partida.

UPDATE 23:30 Meciul se va relua, anunță UEFA

UEFA a anunţat că meciul PSG - Istanbul BB se va relua fără Sebastian Colţescu, acuzat de rasim de către delegaţia turcă, informează RMC Sport, citat de News.ro.

"În urma unui presupus incident care l-a implicat pe al patrulea oficial, meciul a fost suspendat temporar. După consultarea ambelor echipe, s-a convenit ca meciul să înceapă din nou cu un alt oficial. UEFA va investiga pe deplin problema şi va comunica în continuare", a anunțat UEFA.

Este posibil ca Sebastian Colţescu să fie înlocuit de arbitrul VAR Maurizio Mariani.

Ministrul turc al Sportului, Mehmet Muharrem Kasapoglu, a reacţionat pe Twitter, după ce arbitrul de rezervă al meciului din Champions League PSG - Istanbul BB, Sebastian Colţescu, a fost acuzat de rasism.

"Rasismul este o crimă împotriva umanităţii! Suntem alături de reprezentanta nostră, Başakşehir", a scris el.

Istanbul Başakşehir a postat pe contul de Twitter sloganul UEFA "No to Rasism, Respect"

Cum s-a ajuns la scandalul cu Sebastian Colțescu

Le meciul PSG - Istanbul Basaksehir, turcii au protestat deseori la deciziile arbitrului de centru Ovidiu Haţegan, iar Sebastian Colţescu l-a atenţionat pe central că o persoană din staff-ul echipei turce trebuie sancţionată. Colţescu ar fi folosit cuvântul "negru" despre Pierre Webo, scrie presa franceză.

Haţegan l-a eliminat pe Pierre Webo, fost internaţional camerunez, iar turcii au decis să iasă de pe teren după mai multe discuţii cu brigada şi cu Sebastian Colțescu.

Incidentul cu Sebastian Colțescu, VIDEO

Pe imaginile surprinse de camere se vede cum jucătorii echipei din Turcia îl întreabă pe Sebastian Colțescu de ce a folosit cuvântul ”negro”. Înainte cu puțin timp, arbitrul român poate fi auzit cum pare a zice ”ăla negru”, către Ovidiu Hațegan.

De asemenea, Sebastian Colțescu este luat la rost de celebrul fotbalist Demba Ba.

Spui mereu ”acest om”, nu ”acest om alb”, deci de ce ai zis ”acest om negru”?”, îi transmite Demba Ba.

Meciul a fost întrerupt în minutul 16.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sport » Sebastian Colțescu, scandal de proporții și acuzații de rasism la meciul PSG - Istanbul Basaksehir. ”De ce spui „acest om negru„?”