Antena Meniu Search
x

Reușită în premieră pentru Sorana Cîrstea. S-a calificat în prima ei semifinală într-un turneu pe iarbă, la Birmingham

Sorana Cîrstea s-a calificat vineri în semifinala turneului de tenis pe iarbă de la Birmingham, învingând în sferturi pe croata Donna Vekic (92 WTA), la capătul unui meci de trei seturi, ajungând în prima semifinală pe iarbă a carierei, revenind de la un set în urmă.

de Redactia Observator

la 17.06.2022, 16:31

jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea
Reușită în premieră pentru Sorana Cîrstea. S-a calificat în prima ei semifinală într-un turneu pe iarbă, la Birmingham - Zuma Press via Hepta

Românca a pierdut primul set, dar a revenit și a câștigat cu 5-7, 6-3, 6-4, în două ore și jumătate.

În primul set, Cîrstea a avut 5-3 și 3 mingi de set, dar a cedat inexplicabil următoarele 4 game-uri, pierzând setul cu 5-7.

Istoria s-a repetat în actul secund, când Cîrstea a juns din nou la 5-3, însă de data aceasta a câștigat și a dus meciul în decisiv.

Al treilea act s-a desfășurat aproape similar. Cîrstea a făcut break devreme după care și-a menținut avantajul până la final, valorificându-și serviciul de fiecare dată.

Pe acelaşi subiect

În semifinală, Cîrstea o va întâlni pe câștigătoarea meciului dintre ucraineanca Dayana Yastremska (79 WTA) și chineza Shuai Zhang (54 WTA), cea care a eliminat-o în optimi pe Gabriela Ruse.

Într-un alt sfert de finală la Birmingham, Simona Halep, favorita numărul 2 a turneului, o întâlnește vineri pe britanica Katie Boulter (141 WTA), beneficiara unui wildcard din partea organizatorilor.

Pentru prezența în semifinală, Sorana Cîrstea va fi recompensată cu 11.000 euro și 110 puncte WTA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » Reușită în premieră pentru Sorana Cîrstea. S-a calificat în prima ei semifinală într-un turneu pe iarbă, la Birmingham