Antena Meniu Search
x

Roland Garros: Poloneza Iga Swiatek a câștigat finala disputată cu tânăra americană Coco Gauff

Finala feminină de la Roland Garros s-a încheiat sâmbătă cu victoria previzibilă a liderei mondiale Iga Swiatek, care a trecut fără emoții de adolescenta americană Coco Gauff (18 ani, 23 WTA).

de Redactia Observator

la 04.06.2022, 17:35

jucătoarea de tensi Iga Swiatek
Roland Garros: Poloneza Iga Swiatek a câștigat finala disputată cu tânăra americană Coco Gauff - Zuma Press / Matthieu Mirville via HEPTA

Swiatek are una dintre cele mai lungi serii de victorii din ultimii 22 de ani. Victoria ei o aduce la 35 de partide consecutive câștigate, egalând performanța lui Venus Williams.

Poloneza s-a impus în finală cu 6-1, 6-3, după doar o oră și 10 minute, cedând un singur break în acest meci și un singur set, de-a lungul întregului turneu.

Al doilea titlul de Grand Slam pentru Iga Swiatek

Este al doilea titlul de Grand Slam al polonezei de 21 de ani, anterior ea câștigând tot la Paris, în 2020, când a învins-o pe Sofia Kenin cu 6-4, 6-1.

Swiatek venea în finală cu un 8-1 în finale și nu a mai pierduse un set într-o finală de mai bine de trei ani. Ea este neînvinsă în ultimele nouă finale și a pierdut doar de două ori mai mult de patru game-uri în acest interval.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Roland Garros: Poloneza Iga Swiatek a câștigat finala disputată cu tânăra americană Coco Gauff