Antena Meniu Search
x

România, debut cu stângul la Campionatul European de handbal feminin din Danemarca

Naţionala de handbal feminin a României a debutat cu stângul la Campionatul European din Danemarca, echipa noastră cedând, scor 19-22, în confruntarea cu Germania, de joi seara, din prima etapă a grupelor.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 03.12.2020, 20:36

România are nevoie de cel puţin o victorie din meciurile cu Polonia şi Norvegia
Româncele (în galben) au găsit rareori drumul spre poarta Germaniei - Profimedia
  • România mai are de jucat meciuri cu Polonia şi Norvegia, în prima fază a grupelor.
  • Cristina Neagu a fost cea mai bună marcatoare a României, cu patru reuşite.

Formaţia noastră a plătit tribut startului extrem de slab de partidă, perioadă de joc în care adversarele au reuşit să se distanţeze la 7-1 şi 8-2.

România a fost aproape de o revenire miraculoasă. S-a apropiat la numai trei goluri înainte de pauză, 10-13, şi chiar a reuşit să egaleze în partea a doua a jocului, 14-14 şi 15-15.

Nu a fost însă suficient, pentru că efortul depus pentru revenirea de pe tabelă ne-a costat pe final, când jucătoarele noastre şi-au pierdut din nou inspiraţia.

Cristina Neagu, cea mai bună marcatoare a României

S-a terminat 22-19 pentru Germania, iar acum formaţia noastră este obligată să câştige cel puţin un joc din următoarele două, cu Polonia (sâmbătă, 5 decembrie, ora 17.00) şi cu Norvegia (luni, 7 decembrie, ora 21.30), pentru a putea spera la calificarea în faza a doua a grupelor.

Vă reamintim că România este în Grupa D la Campionatul European din Danemarca, alături de Germania, Norvegia şi Polonia, iar primele trei clasate din fiecare grupă merg în faza a doua a grupelor.

În partida cu Germania, cea mai bună marcatoare a României a fost, din nou, Cristina Neagu, deşi ea a încheiat meciul cu doar patru reuşite. Eliza Buceschi, Cristina Laslo şi Lorena Ostase au marcat de câte trei ori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » România, debut cu stângul la Campionatul European de handbal feminin din Danemarca