Antena Meniu Search
x

Sebastian Colţescu, şanse mari să scape de scandalul de rasism în care a fost implicat în UEFA Champions League

Arbitrul român Sebastian Colţescu are şanse mari să scape de scandalul de rasism în care a fost implicat în timpul meciului dintre Paris Saint Germain şi Istanbul Başakşehir, din grupele UEFA Champions League.

de Redactia Observator

la 11.02.2021, 20:04

Vezi și
  • Sebastian Colţescu a fost acuzat că a utilizat o expresie rasistă pentru a identifica un oficial al echipei Istanbul Başakşehir.
  • Sebastian Colţescu a fost scos de pe lista arbitrilor FIFA la sfârşitul anului trecut.

Pe 8 decembrie anul trecut, într-un meci programat în ultima etapă din faza grupelor, Sebastian Colţescu a stat la baza unui scandal monstru.

Jucătorii şi oficialii celor de la Istanbul Başakşehir l-au acuzat de rasism, după ce, în încercarea de a identifica un oficial al echipei turce a utilizat expresia "cel negru" într-o comunicare cu arbitrul de centru al partidei, Ovidiu Haţegan.

Cei de la Istanbul Başakşehir au sărit la gâtul lui Sebastian Colţescu, în frunte cu rezerva Demba Ba, iar jucătorii ambelor formaţii au părăsit terenul de joc, partida reluându-se abia a doua zi, pe 9 decembrie, cu o altă brigadă de arbitri.

La două luni de la incidentul respectiv, spaniolii de la Sport susţin că, în urma anchetei demarate de UEFA, oficialii acestei instituţii au stabilit că Sebastian Colţescu nu poate fi găsit vinovat de rasism.

Arbitrul Sebastian Colţescu, scos de pe lista FIFA

Conform sursei amintite, oficialii UEFA sunt convinşi că arbitrul român a utilizat expresia respectivă doar pentru a fi identificat oficialul şi nu cu tentă rasistă.

Astfel, Sebastian Colţescu scapă de pedeapsa maximă pe care ar fi putut-o primi pentru rasism, respectiv o suspendare de 10 meciurie din competiţiile europene plus o amendă consistentă.

Totuşi, există informaţii conform cărora Colţescu ar putea fi găsit vinovat pentru comportament nepotrivit, ceea ce ar însemna o suspendare de cel mult două meciuri din competiţiile europene.

Trebuie precizat, însă, că Sebastian Colţescu a fost scos de pe lista FIFA la sfârşitul anului trecut, astfel că el oricum nu mai poate arbitra în competiţii din afara României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sport » Sebastian Colţescu, şanse mari să scape de scandalul de rasism în care a fost implicat în UEFA Champions League