Antena Meniu Search
x

Video Simona Halep a plecat spre Miami, primul turneu la care va participa după un an şi jumătate. Sportiva nu are antrenor: "Nici nu mai ştiam ce să pun în bagaj"

Simona Halep a plecat, azi, spre Miami, unde va participa la primul turneu după suspendarea care a ţinut-o mai mult de un an şi jumătate departe de competiţii. Vrea mai întâi să vadă cum se simte pe teren. Dar şi-a fixat şi un obiectiv ambiţios. Să urce suficient de mult în clasament, până la vară, pentru a putea juca la Olimpiadă.

de Redactia Observator

la 11.03.2024, 20:15

Vezi și

Simona Halep simte din nou emoţiile marilor competiţii. A plecat înainte de zori spre Miami, unde, începând cu 19 martie, va avea primul meci oficial după suspendare. "Când mi-am făcut bagajul, parcă nici nu mai ştiam ce trebuie să-mi pun în geantă. Am ceva emoţii, e normal, dar mă bucur tare mult că am şansa să mă reîntorc în teren, acolo unde mă simt eu cel mai bine", a declarat Simona Halep.

După Miami, urmează turneele de la Stuttgart, Madrid sau Roma, pe suprafaţa ei preferată, zgura

Sportiva încă nu are un antrenor. "Am doar un partener de sparring cu mine şi un fizioterapeut", a declarat Simona Halep. Este vorba despre tenismenul Joao Monteiro şi de preparatorul fizic Sabin Topală. Turneul de la Miami ar putea însemna revenirea Simonei în clasamentul WTA. Simpla participare îi aduce 10 puncte, ceea ce ar plasa-o în cel mai rău caz pe locul 1.174. Va da însă peste adversare redutabile: sunt nu mai puţin de 15 alte câştigătoare de turnee de Mare Şlem. Printre ele Venus Williams şi Emma Răducanu, care au primit câte un wild card pentru acest turneu. Aceste invitaţii o pot ajuta enorm pe Simona. După Miami, urmează turneele de la Stuttgart, Madrid sau Roma, pe suprafaţa ei preferată, zgura.

Simona a primit şi invitaţia de a reprezenta România la Cupa Billie Jean King de la căpitanul Horia Tecău. Este una dintre condiţiile necesare pentru a putea juca la Olimpiada de la Paris. "Mi-a scris un mesaj, i-am spus că ne întâlnim la Miami şi discutăm, e mult mai bine faţă în faţă. Îmi doresc să joc la Olimpiadă şi voi face tot ceea ce trebuie ca să pot să mă calific. Însă sunt şanse destul de minime", a declarat Simona Halep. Iar asta pentru că o altă condiţie este ca sportiva noastră să urce până în luna iulie în primele 400 de jucătoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » Simona Halep a plecat spre Miami, primul turneu la care va participa după un an şi jumătate. Sportiva nu are antrenor: "Nici nu mai ştiam ce să pun în bagaj"