Antena Meniu Search
x

Simona Halep după US Open 2021. Pe ce loc este în clasamentul WTA şi ce planuri are pentru acest an

Simona Halep, locul 13 mondial şi a 12-a favorită a competiţiei, a fost eliminată duminică seara de la US Open, ultimul Grand Slam de tenis al anului.

de Redactia Observator

la 06.09.2021, 18:03

Simona Halep a părăsit US Open 2021 în faza optimilor de finală
Simona Halep a părăsit US Open 2021 în faza optimilor de finală - Profimedia
  • Simona Halep, favorită 12, a părăsit US Open 2021 în faza optimilor de finală.

Sportiva noastră a cedat, scor 3-6, 3-6, în confruntarea cu Elina Svitolina, din Ucraina, locul 5 mondial şi a V-a favorită a competiţiei. Simona i-a pus probleme adversarei în special în primul set, dar, în cele din urmă, a cedat în faţa unei sportive aflate într-o formă mult mai bună. De altfel, Svitolina a cucerit de curând medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi trofeul pus în joc la turneul de tenis de la Chicago, ajungând la nouă victorii consecutive, meciuri în care a cedat doar două seturi.

Premiul câştigat de Simona Halep la US Open 2021

La prima vedere, eliminarea încă din optimi de la US Open 2021 pare să fie un rezultat modest pentru Simona Halep. Totuşi, dacă ne gândim că sportiva noastră a stat trei luni pe bară şi a ratat câteva competiţii de mare anvergură, înţelegem că rezultatul este unul foarte bun pentru nivelul pe care îl poate atinge Simona Halep la momentul actual.

Aventura Simonei Halep de la US Open îi asigură sportivei noastre 240 de puncte WTA şi un cec în valoare de 265.000 de dolari. Simona se apropie cu paşi mari de bariera de 40 de milioane de dolari obţinuţi din tenis, fiind pe locul 4 în topul all-time, la mică distanţă de ocupantele locurilor 2 şi 3, Venus Williams şi, respectiv, Maria Şarapova, jucătoare care, la momentul actual, nu prea mai contează foarte mult în tenisul mondial feminin.

Pe acelaşi subiect

Pe de altă parte, Simona Halep se apropie de revenirea în top 10 WTA, însă încă nu este în măsură să emită pretenţii la o urcare consistentă în ierarhia mondială, mai ales că au rămas în competiţie, la US Open 2021, jucătoare care o pot depăşi în clasamentul mondial precum Belinda Bencic, Anastasia Pavlyucenkova sau Maria Sakkari.

Planurile Simonei Halep pentru 2021

Simona Halep este departe de locurile ce îi pot asigura o nouă prezenţă la Turneul Campioanelor, astfel că sportiva noastră a scăpat, practic, de această presiune. Cu toate acestea, Simona Halep a anunţat că îşi doreşte să mai joace meciuri în acest sfârşit de an.

O decizie ar urma să fie luată după ce sportiva va avea mai multe discuţii cu diferiţi medici. Simona Halep a recunoscut că, după atâţia ani petrecuţi în circuitul profesionist, mulţi dintre ei la cel mai înalt nivel, s-a instalat uzura fizică şi mentală.

Specialiştii îi recomandă Simonei să-şi reîncarce bateriile în acest sfârşit de an şi să revină în formă maximă la începutul sezonului următor, astfel încât ea să-şi mai delecteze fanii cu multe meciuri memorabile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Simona Halep după US Open 2021. Pe ce loc este în clasamentul WTA şi ce planuri are pentru acest an