Antena Meniu Search
x

Simona Halep - Elena Rîbakina 7-6; 4-6; 6-3. Revenire spectaculoasă a româncei în primele două seturi, dominare în decisiv

Simona Halep, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 12, s-a calificat pentru a treia oară în carieră în optimile de finală ale US Open, după ce a învins-o, vineri, cu scorul de 7-6 (11), 4-6, 6-3, pe jucătoarea din Kazahstan Elena Rîbakina, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 19.

de Redactia Observator

la 03.09.2021, 22:15

Simona Halep şi Elena Rybakina sunt două jucătoare care au stiluri diferite de joc
Simona Halep şi Elena Rybakina se înfruntă pentru a treia oară într-un meci direct - Profimedia

Halep va evolua în optimi cu jucătoarea ucraineană Elina Svitolina, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 5, sau cu rusoaica Daria Kasatkina, locul 27 WTA şi cap de serie numărul 25.

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 265.000 de dolari şi cu 240 de puncte WTA. Jucătoarele eliminate în turul al treilea primesc câte 180.000 de dolari şi 130 de puncte WTA fiecare.

Cea mai bună performanţă a Simonei Halep la US Open a fost calificarea în semifinale, în 2015, iar în 2013 a ajuns în optimi. Anul trecut ea nu a participat la acest grand slam, din cauza pandemiei de coronavirus. În 2019, ultima ediţie la care a participat, românca a fost eliminată în turul al doilea.

Simona Halep - Elena Rîbakina 2-1 / 7-6, 4-6, 6-3

Pe acelaşi subiect
  • 7-6, 4-6, 6-3 Cele două sportive au alternat apoi gameurile câştigate, spre avantajul Simonei Halep, care s-a impus cu 6-3 în decisiv.
  • 7-6, 4-6, 4-1 Rîbakina a început bine şi setul decisiv, însă Halep a dus rapid scorul la 4-1. 
  • SETUL SECUND
  • 7-6, 4-6 Rîbakina face din nou un joc excelent şi câştigă 3 game-uri la rând, adjudecându-şi setul secund.
  • 7-6, 4-3 Românca trece în avantaj.
  • 7-6, 3-3 Halep e reuşit şi de această dată să egaleze.
  • 7-6, 0-3 Rîbakina a început în forţă şi setul secund, ducând scorul la 3-0. 
  • PRIMUL SET
  • 7-6 (13-11) Simona începe în forţă, cu 3-0, 4-1. Anticipează bine serviciul adversarei şi returnează bine. Rîbakina a revenit până la 6-6, salvând patru mingi de set. Halep a condus în continuare, dar Rîbakina a salvat încă două mingi de set, ca apoi să obţină şi ea două mingi de set. Halep salvează şi în cele din urmă Rîbakina cedează.
  • 6-6 Rebreak Rîbakina, iar setul intră în tie-break.
  • 6-5 Trei mingi de break pentru Simona Halep, pe fondul unui serviciu mai slab al adversarei. Românca trece pentru prima oară la conducere.
  • 5-5 Simona Halep îşi face serviciul şi egalează în primul set.
  • 4-5 După al cincelea as Rîbakina greşeşte şi Halep face 40-40. Şansă de break pentru Simona, care reuşeşte să recupereze din handicap: scor 4-5!
  • 3-5 Un nou break reuşit de Rîbakina, care acum serveşte pentru set: 5-3
  • 3-4 Adversara româncei face 4-3
  • 3-3 Halep îşi face două servicii şi reuşeşte un break, ducând primul set la egalitate 3-3;
  • 0-3 Elena Rîbakina preia conducerea cu 3-0!
  • 0-2 Sportiva din Kazahstan facek BREAK! şi o conduce pe Halep cu 2-0
  • 0-1 Elena Rîbakina a câştigat primul game al setului de debut.

Ştirea iniţială

Sportiva noastră, ocupanta locului 13 mondial şi a 12-a favorită de la US Open, ar urma să joace meciul din turul III cu Elena Rybakina, din Kazahstan, vineri, de la 18.00, ora României.

Meciul dintre Simona Halep şi Elena Rybakina ar urma să fie primul care se joacă pe Arena Louis Armstrong (14.000 de locuri), a doua cea mai mare arenă din complexul sportiv de la Flushing Meadows, după Arena Arthur Ashe, care are 23.771 de locuri.

Simona Halep şi Elena Rybakina s-au înfruntat de două ori până acum. La Wuhan, în 2019, Simona a abandonat în primul set, într-un moment în care Rybakina conducea cu 5-4. Ulterior, în finala de la Dubai, de anul trecut, Simona Halep şi-a luat revanşa, dar a făcut-o la capătul unui meci extrem de disputat. A fost 3-6, 6-3, 7-6, pentru sportiva noastră care îşi trecea în cont un nou trofeu.

Sorana Cîrstea, eliminată în turul II de la US Open

Dacă Simona Halep a ajuns fără mari probleme în turul III de la US Open, Sorana Cîrstea a ratat ocazia să i se alăture. Joi seara, Sorana, locul 39 mondial, a cedat, 5-7, 2-6, în confruntarea cu americanca Shelby Rogers, ocupanta locului 43 mondial. 

A fost o înfrângere oarecum surprinzătoare, mai ales prin proporţiile scorului, în condiţiile în care, în turul I, Sorana reuşise să o elimine pe Veronika Kudermetova, din Rusia, a 29-a favorită a competiţiei, scor 7-6, 3-6, 6-0.

Românii continuă în competiţiile de dublu de la US Open

România mai are, însă, jucătoare prezente în turneul de dublu feminin. Irina Begu şi Andreea Mitu ar urma să joace, în turul II, împotriva americancelor Lauren Davis şi Ingrid Neel sau împotriva echipei alcătuite din americanca Caroline Dolehide şi australianca Storm Sanders.

Raluca Olaru s-a calificat în turul II al competiţiei de dublu feminin de la US Open alături de ucrainianca Nadiia Kitchenok. Cele două sunt chiar favorite 12 şi ar urma să joace cu nemţoaica Andrea Petkovic şi australianca Ajla Tomljanovic sau cu rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova şi Elena Rybakina, din Kazahstan.

Nu în ultimul rând, Monica Niculescu şi Elena Gabriela Ruse ar urma să joace, în turul II al turneului de dublu de la US Open, cu Magda Linette, din Polonia, şi americanca Bernarda Pera, după ce ultimele le-au eliminat, în primul tur, pe favoritele 2, Barbora Krejcikova şi Katerina Siniakova, ambele din Cehia, scor 6-3, 6-4.

La dublu masculin, Horia Tecău şi neamţul Kevin Krawietz sunt favoriţi 6 şi s-au calificat în turul II, după 6-3, 6-2 cu ungurul Marton Fucsovics şi italianul Stefano Travaglia. Următorii lor adversari ar urma să se aleagă dintre danezul Frederik Nielsen şi canadianul Vasek Pospisil, respectiv americanul Marcos Giron şi suedezul Andre Goransson.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sport » Simona Halep - Elena Rîbakina 7-6; 4-6; 6-3. Revenire spectaculoasă a româncei în primele două seturi, dominare în decisiv