Antena Meniu Search
x

Cine este Veronika Kudermetova, adversara Simonei Halep din turul III de la Australian Open 2021

Simona Halep, a doua favorită a competiţiei, joacă vineri, împotriva Veronikăi Kudermetova (Rusia), în turul III de la Australian Open 2021, primul Grand Slam de tenis al anului.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 11.02.2021, 21:09

Veronika Kudermetova şi Simona Halep nu s-au mai întâlnit până acum
Veronika Kudermetova ocupă locul 36 mondial, înainte de meciul cu Simona Halep de la Australian Open 2021 - Hepta
  • Simona Halep şi Veronika Kudermetova nu s-au mai întâlnit până acum.
  • Învingătoarea dintre Simona Halep şi Veronika Kudermetova se califică în optimile de finală ale Australian Open 2021.

Meciul ar urma să aibă loc de la 10.00, ora României, urmând a fi unul dintre ultimele meciuri programate vineri la Australian Open 2021.

Pentru a ajunge să se înfrunte în meci direct pentru calificarea în faza optimilor de finală, Simona Halep şi Veronika Kudermetova au obţinut câte două victorii la Australian Open 202.

Simona Halep a trecut de Lizette Cabrera (Australia), locul 140 mondial, scor 6-2, 6-1, şi de Ajla Tomljanovic (Australia), locul 72 mondial, scor 4-6, 6-4, 7-5. Simona Halep a stat trei ore şi 36 de minute pe teren, până acum, la Australian Open 2021.

Veronika Kudermetova a trecut de Marta Kostyuk (Ucraina), locul 78 mondial, scor 6-2, 7-6, şi de Varvara Gracheva (Rusia), locul 97 mondial, scor 5-7, 6-2, 6-2. Veronika Kudermetova a stat trei ore şi 28 de minute pe teren, până acum, la Australian Open 2021.

Simona Halep şi Veronika Kudermetova nu s-au mai întâlnit până acum.

Veronika Kudermetova, favorită 32 la Australian Open 2021

Aflată în acest moment pe locul 36 mondial, Veronika Kudermetova a prins ultima poziţie pe lista capilor de serie de la Australian Open 2021, fiind favorită 32.

În ciuda poziţiei ocupate în clasamentul mondial, Veronika Kudermetova nu se poate lăuda cu rezultate semnificative obţinute până acum în circuitul profesionist. La Australian Open 2021 şi-a egalat cea mai bună prestaţie avută la un Grand Slam, ea mai prinzând un tur III la simplu doar la Roland Garros, în 2019. Are, în schimb, o semifinală jucată la dublu feminin, la US Open, anul trecut.

Are o singură finală de simplu în carieră, chiar anul acesta, la Abu Dhabi Open, când a fost învinsă, 2-6, 2-6, de Aryna Sabalenka (Belarus).

Născută în 1997, la Kazan, Veronika Kudermetova este fiica fostului hocheist Eduard Kudermetov, fost dublu campion naţional al Rusiei. Veronika Kudermetova nu a strălucit nici la nivel de junioare, ea reuşind practic să-şi îmbunătăţească performanţele abia în ultimii ani, după ce s-a măritat cu Sergei Demekhine (36 de ani), antrenorul ei şi fostul antrenor al Verei Zvonareva. 

Învingătoarea dintre Simona Halep şi Veronika Kudermetova, meci complicat în optimile de la Australian Open 2021

Învingătoarea dintre Simona Halep şi Veronika Kudermetova îşi asigură calificarea în optimile de finală de la Australian Open 2021, un cec în valoare de 320.000 de dolari australieni şi 240 de puncte WTA.

Pentru că are de apărat o semifinală la Australian Open 2021, Simona Halep are mai mare nevoie de puncte, ea având acum un deficit de 650 de puncte în clasamentul WTA Live. Veronika Kudermetova a fost eliminată anul trecut încă din primul tur, 6-2, 1-6, 1-6, cu Sara Sorribes Tormo (Spania), astfel că rusoaica are deja un plus de 120 de puncte în clasamentul WTA Live.

Învingătoarea dintre Simona Halep şi Veronika Kudermetova va avea un meci complicat în faza optimilor de finală, pentru că de partea cealaltă a fileului stă învingătoarea dintre Iga Swiatek (Polonia), favorită 15, şi Fiona Ferro (Franţa). Ambele jucătoare sunt cunoscute pentru jocul extrem de agresiv. De altfel, Iga Swiatek a surclasat-o pe Simona Halep în ultimul meci direct, 6-1, 6-2, anul trecut, la Roland Garros. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Sport » Cine este Veronika Kudermetova, adversara Simonei Halep din turul III de la Australian Open 2021