Antena Meniu Search
x

Live Text Simona Halep, victorie clară cu Lizette Cabrera, în primul tur de la Australian Open 2021

Simona Halep, a doua jucătoare a lumii, s-a calificat, luni, în turul al doilea al Australian Open 2021, primul Grand Slam de tenis al anului, după ce s-a impus clar, scor 6-2, 6-1, în confruntarea cu Lizette Cabrera (Australia, locul 140 mondial).

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 08.02.2021, 16:18

  • Simona Halep a ajuns, anul trecut, până în semifinalele Australian Open.
  • Simona Halep este la a 11-a prezenţă consecutivă pe tabloul principal de la Australian Open.

Simona Halep - Lizette Cabrera 6-2, 6-1. Simona se impune clar, la capătul unui meci care a durat fix 60 de minute. Românca s-a bazat din plin pe plusul de valoare, de forţă şi de experienţă şi obţine o victorie de moral înaintea unor dispute care ar putea fi mult mai dificile. În turul al doilea de la Australian Open 2021, Simona Halep o va înfrunta pe Ajla Tomljanovic, o altă reprezentantă a Australiei, ocupanta locului 69 mondial. Ajla Tomljanovic a defilat în primul tur, 6-2, 6-1 cu Misaki Doi, din Japonia. Simona Halep are 4-0 la victorii în meciurile directe cu Tomljanovic, însă confruntările nu au fost deloc uşoare: 6-7, 6-1, 7-6 (Lisabona, 2010), 4-6, 6-3, 6-3 (Cincinnati, 2018), 6-2, 3-6, 6-1 (Roland Garros, 2019), 6-4, 7-5 (Adelaide, 2020).

Simona Halep - Lizette Cabrera 6-2, 5-1. Simona plăteşte tribut unor momente de neatenţie şi australianca face break-ul.

Simona Halep - Lizette Cabrera 6-2, 5-0. Break la zero pentru Simona, care urmează să servească pentru câştigarea meciului.

Simona Halep - Lizette Cabrera 6-2, 4-0. Simona are emoţii pe propriul serviciu, dar reuşeşte din nou să anuleze două mingi de break ale adversarei şi să mai facă un pas spre victorie.

Simona Halep - Lizette Cabrera 6-2, 3-0. Simona face un nou break şi se îndreaptă cu paşi mari spre câştigarea meciului.

Simona Halep - Lizette Cabrera 6-2, 2-0. Australianca a încercat să-i pună probleme Simonei cu mingi cât mai lungi şi chiar şi-a creat şanse de break, însă plusul de experienţă şi serviciul foarte bun au ajutat-o pe sportiva noastră să treacă peste momentele mai dificile.

Simona Halep - Lizette Cabrera 6-2, 1-0. Simona începe cu un break setul al doilea.

Simona Halep - Lizette Cabrera 6-2. Simona serveşte fantastic şi încheie setul fără emoţii. Primul act a durat 27 de minute, iar nivelul de joc arătat de sportiva noastră ne dă speranţe la obţinerea unei victorii facile.

Simona Halep - Lizette Cabrera 5-2. Australianca îşi face serviciul cu mari emoţii, după ce Simona a avut chiar şi o minge de set. Românca urmează la serviciu, având şansa de a închide setul.

Simona Halep - Lizette Cabrera 5-1. Simona îşi revine rapid după un game mai puţin reuşit şi se îndreaptă cu paşi mari spre câştigarea primului set.

Simona Halep - Lizette Cabrera 4-1. Australianca face primul game din meci. Cabrera a servit bine, iar Simona pare că şi-a pierdut un pic cadenţa loviturilor.

Simona Halep - Lizette Cabrera 4-0. Două lovituri scăpate de sub control i-au dat emoţii Simonei, însă sportiva noastră a reuşit să-şi menţină calmul şi să câştige un nou game pe propriul serviciu.

Simona Halep - Lizette Cabrera 3-0. Simona reuşeşte şi al doilea break, din nou fără să forţeze. Jocul curge, în aceste momente, într-o singură direcţie.

Simona Halep - Lizette Cabrera 2-0. Simona a servit excelent şi a câştigat game-ul la 0.

Simona Halep - Lizette Cabrera 1-0. Românca începe meciul cu un break reuşit fără mari emoţii şi se pregăteşte să servească.

Este primul meci pe care Simona Halep îl joacă, după înfrângerea usturătoare cu rusoaica Ekaterina Aleksandrova, 2-6, 1-6, în sferturile de finală ale Gippsland Trophy, competiţie de tenis jucată tot la Melbourne, în acelaşi complex sportiv care găzduieşte şi duelurile de la Australian Open 2021.

La finalul partidei cu Ekaterina Aleksandrova, Simona Halep a acuzat probleme medicale şi rămâne de văzut în ce măsură a reuşit să se recupereze.

Duelul dintre Simona Halep şi Lizette Cabrera ar urma să înceapă de la 10.05, ora României. Adversara Simonei Halep a împlinit de curând 23 de ani şi, până acum, nu a reuşit să pătrundă între primele 100 de jucătoare ale lumii, cea mai bună clasare în ierarhia WTA fiind locul 119, în februarie anul trecut.

Simona Halep, a 11-a prezenţă consecutivă pe tabloul principal de la Australian Open

Simona Halep este la a 11-a prezenţă consecutivă pe tabloul principal de la Australian Open şi are de apărat o semifinală. Anul trecut, ea a fost învinsă, scor 7-6, 7-5, de Garbine Muguruza, din Spania, în penultimul act al competiţiei. Lizette Cabrera este la a patra participare la Australian Open şi niciodată nu a reuşit să treacă de primul tur al competiţiei. Anul trecut, Lizette Cabrera a ajuns pe tabloul principal graţie unui wild-card, ca şi acum, iar în primul tur a fost învinsă, cu un dublu 7-6, de americanca Ann Li, jucătoare ce trecuse de calificări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Simona Halep, victorie clară cu Lizette Cabrera, în primul tur de la Australian Open 2021