Antena Meniu Search
x

Sorana Cîrstea, eliminată de Marketa Vondrouşova de la Australian Open 2021

Sorana Cîrstea s-a oprit în turul III de la Australian Open 2021, după ce a cedat, scor 2-6, 4-6, în confruntarea cu Marketa Vondrouşova (Cehia), a 19-a favorită a competiţiei, într-un meci jucat vineri, la Melbourne.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 12.02.2021, 05:02

Sorana Cîrstea a pierdut cu Marketa Vondrouşova la Australian Open 2021
Sorana Cîrstea s-a oprit în turul III la Australian Open 2021 - Hepta
  • Sorana Cîrstea a rămas cu 130 de puncte WTA şi 215.000 de dolari australieni de pe urma participării la Australian Open 2021.
  • Simona Halep este ultima reprezentantă a României rămasă în competiţia de simplu de la Australian Open 2021.

Încurajată de victoria obţinută cu Petra Kvitova, în turul precedent, Sorana Cîrstea a abordat cu multă încredere confruntarea cu Marketa Vondrouşova şi a început bine partida de la Melbourne, conducând, cu 1-0 şi 2-1, la capătul a două game-uri câştigate lejer pe propriul serviciu.

A fost, din păcate, un simplu foc de paie, pentru că, în momentul în care Vondrouşova a început să accelereze, Sorana nu a mai avut nicio şansă.

Cehoaia şi-a obligat adversara să greşească tot mai mult, a făcut cinci game-uri la rând şi a câştigat primul set, 6-2, la capătul a numai 29 de minute de joc.

Actul al doilea a fost unul mai disputat. Vondrouşova a profitat de momentul favorabil şi s-a distanţat la 3-1, însă Sorana a avut o răbufnire de orgoliu.

Momentul psihologic al meciului s-a jucat în game-ul 9, la 4-4, când Sorana a ratat patru mingi de 5-4. Vondrouşova a fructificat a doua minge de break din game-ul respectiv şi, la 5-4, a servit pentru câştigarea partidei.

Sorana Cîrstea a mai avut forţa necesară să-şi facă o minge de break pe serviciul adversarei, însă cehoaica a anulat-o lejer şi a pus capăt disputei, impunându-se, cu 6-2, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră şi 27 de minute de joc şi în care Sorana Cîrstea a făcut, totuşi, nu mai puţin de 38 de greşeli neforţate, faţă de doar 17 ale adversarei.

Sorana Cîrstea rămâne cu 130 de puncte WTA şi 215.000 de dolari australieni după aventura sa de la actuala ediţie a Australian Open.

Aryna Sabalenka, victorie clară la Australian Open 2021

Pe lângă Marketa Vondrouşova, vineri dimineaţa a mai obţinut calificarea în optimile de finală de la Australian Open 2021 şi Aryna Sabalenka (Belarus), a şaptea favorită a competiţiei şi ocupanta locului 7 mondial.

Sportiva din Belarus s-a impus clar, scor 6-3, 6-1, în confruntarea cu americanca Ann Li, locul 69 mondial, la capătul unui meci care a durat doar 61 de minute de joc.

Aryna Sabalenka se pregăteşte acum pentru un posibil meci de zile mari cu americanca Serena Williams, a 10-a favorită a competiţiei, în cazul în care Serena Williams trece de Anastasia Potapova, din Rusia, ocupanta locului 101 mondial.

Învingătoare în meciul cu Sorana Cîrstea, Marketa Vondrouşova joacă în faza optimilor de finală cu învingătoarea din Sara Errani (Italia), locul 134 mondial, şi Su Wei Hsieh (Taipei), locul 71 mondial.

Meciuri de foc vineri, la Australian Open 2021

Simona Halep, ultima reprezentantă a României în turneul de simplu de la Australian Open 2021, dă piept cu Veronika Kudermetova (Rusia), a 32-a favorită a competiţiei, într-un meci care este programat să înceapă la 10.00, ora României.

Tot vineri mai avem programate câteva meciuri de foc, în special pe tabloul masculin. Bulgarul Grigor Dimitrov, locul 21 mondial, îşi măsoară forţele cu Pablo Carreno Busta (locul 16 mondial), Dominic Thiem (Austria), favorit 3, joacă împotriva nonconformistului Nick Kyrgios (Australia), Novak Djokovic (Serbia), principalul favorit al competiţiei, îl înfruntă pe americanul Taylor Fritz, cap de serie numărul 27, iar într-un duel 100% canadian, Denis Şapovalov, cap de serie numărul 11, dă piept cu Felix Auger Aliassime, al 20-lea favorit al competiţiei.

La feminin, pe lângă Simona Halep, vineri urmează să intre în competiţie şi japoneza Naomi Osaka, a treia favorită a competiţiei, care o înfruntă pe Ons Jabeur, din Tunisia, ocupanta locului 30 mondial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Sorana Cîrstea, eliminată de Marketa Vondrouşova de la Australian Open 2021