Antena Meniu Search
x

Trei sportive din România luptă pentru a accede pe tabloul principal de la Roland Garros

Trei sportive din România au ajuns în ultimul tur al calificărilor de la Roland Garros şi luptă pentru a accede pe tabloul principal al celui de-al doilea Grand Slam de tenis al anului.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 27.05.2021, 07:52

România ar putea avea opt jucătoare de tenis pe tabloul principal de la Roland Garros
Jaqueline Cristian, Irina Bara şi Monica Niculescu (de la stânga la dreapta) luptă pentru a ajunge pe tabloul principal de la Roland Garros - Hepta
  • Jaqueline Cristian, Monica Niculescu şi Irina Bara sunt cele trei sportive din România care speră să treacă de calificări şi să ajungă pe tabloul principal de la Roland Garros.

Jaqueline Cristian (locul 152 mondial), Monica Niculescu (locul 175 mondial) şi Irina Bara (locul 122 mondial, favorită 14 în calificările de la Roland Garros) sunt cele trei sportive din România care au obţinut accederea în ultimul tur al calificărilor de la Grand Slam-ul parizian.

După ce a trecut de Louisa Chirico (Statele Unite ale Americii), 6-1, 7-5, şi de Mayar Sherif (Egipt), 7-5, 5-7, 7-6, Jaqueline Cristian dă bătălia decisivă de la Paris cu Anhelina Kalinina, din Ucraina, locul 139 mondial şi favorită 29 în calificările de la Roland Garros.

Anhelina Kalinina le-a învins, până acum, pe Marina Melnikova (Rusia), 7-5, 6-1, şi pe Lois Boisson (Franţa), 6-4, 6-3. Jaqueline Cristian şi Anhelina Kalinina nu s-au mai întâlnit până acum.

Monica Niculescu le-a învins, în primele două tururi ale calificărilor de la Roland Garros, pe Ysaline Bonaventure (Belgia), scor 6-2, 4-6, 6-2, şi pe Carole Monnet (Franţa), 6-2, 6-4. Pentru Monica Niculescu urmează meciul decisiv cu Maria Camila Osorio Serrano (Columbia), locul 98 mondial şi favorită 11 în calificările de la Roland Garros.

Pe acelaşi subiect

Maria Camila Osorio Serrano le-a învins, până acum, pe Olga Danilovic (Serbia), 6-3, 6-2, şi pe Richel Hogenkamp (Olanda), 6-4, 6-0. Monica Niculescu şi Maria Camila Osorio Serrano nu s-au mai întâlnit până acum.

Dacă Jaqueline Cristian şi Monica Niculescu ar urma să joace joi pentru calificarea pe tabloul principal de la Roland Garros, Irina Bara ar urma să joace abia vineri meciul decisiv pentru accederea pe tabloul principal de la cel de-al doilea Grand Slam de tenis al anului.

Irina Bara le-a învins, până acum, pe Jodie Burrage, din Marea Britanie, 7-5, 6-3, şi pe Mandy Minella, din Luxemburg, 3-6, 6-3, 6-2. În meciul decisiv, Irina Bara dă piept cu Magdalena Frech, din Polonia, sportivă care a învins-o greu pe Tereza Mrdeza, din Croaţia, scor 6-7, 6-1, 7-6, şi care ulterior a profitat de retragerea din competiţie a Lesiei Ţurenko, din Ucraina.

Casele de pariuri o dau ca favorită pe Magdalena Frech, locul 153 mondial, deşi Irina Bara a câştigat două dintre cele trei meciuri directe disputate până acum. A fost 6-1, 6-2 pentru Irina la Bastad, în 2017, şi 7-6, 3-6, 6-4, tot pentru Irina, la Bonita Springs, anul acesta, în timp ce poloneza a învins-o pe româncă la Praga, anul trecut, scor 2-6, 6-3, 6-1.

Cinci românce calificate direct pe tabloul principal de la Roland Garros

Cele trei românce prezente în ultimul act al calificărilor de la Roland Garros s-ar putea alătura celor cinci românce care au obţinut accederea directă pe tabloul principal al celui de-al doilea Grand Slam de tenis al anului.

Sorana Cîrstea (locul 61 mondial), Patricia Maria Ţig (locul 63 mondial) şi Irina Begu (locul 74 mondial) au obţinut calificarea pe tabloul principal de la Roland Garros graţie locurilor ocupate în clasamentul mondial, în timp ce Ana Bogdan (locul 102 mondial) şi Mihaela Buzărnescu (locul 173 mondial) au beneficiat de retragerea altor sportive, cele două românce înlocuindu-le pe Samantha Stosur, din Australia, şi pe Kirsten Flipkens, din Belgia.

Vă reamintim că Simona Halep, a treia jucătoare de tenis a lumii, a spus "pas" turneului de la Paris din cauza unor probleme medicale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Sport » Trei sportive din România luptă pentru a accede pe tabloul principal de la Roland Garros