Antena Meniu Search
x

Video Un clujean și-a organizat propriul ultra-triatlon

Pandemia a anulat majoritatea competiţiilor sportive, iar cel mai acut simt acest lucru sportivii. Pentru că ducea lipsă de acel spirit de competiţie, un clujean şi-a organizat ultra-triatlon-ul lui, la care a participat singur. Timp de patru zile a traversat înot lacul Vidraru, a străbătut pe bicicletă Transfăgăraşanul şi Transalpina şi a alergat aproape 100 de kilometri.

de Redactia Observator

la 27.11.2020, 17:16

Vezi și
  • Marius a pus la cale propriul ultra-triatlon, la care a participat singur

Este finalul celor patru zile în care Marius Butuc, un sportiv de 44 de ani din Cluj, nelipsit de la competițiile din Europa, și-a dus limitele fizice la extrem. Încă din luna martie, când pandemia a anulat rând pe rând toate concursurile, Marius a pus la cale propriul ultra-triatlon, la care a participat singur. 

Marius Butuc, sportiv amator: În mai puțin de o lună pusesem deja la cale un plan care consta în traversarea în înot a Lacului Vidraru pe o distanță de 8 km, apoi am parcurs pe bicicletă Transfăgărășanul pe traseul Vidraru - Cărțișoara - Sbiu, am mers pe Transalpina, am ajuns la Râmnicu Vâlcea și înapoi la Lacul Vidraru.

A început cu traversarea înot a lacului pe o distanță de 8 kilometri, de la Cabana Cumpăna până la baraj, într-o apă deloc caldă, dar extrem de limpede. 

Nici nu s-a uscat bine după ce a ieșit din apă lacului că deja bicicletă îi era pregătită pentru următoarea probă. 420 de kilometri de pedalat. Clujeanul a avut parte de multe peripeții.

Marius Butuc, sportiv amator: Pe lângă aglomerație ai parte de două pericole constante în România - câinii și șoferii de TIR, a fost de infern bucata respectiva, 20 de km în care am avut peripeții cu nenumărați câini și pentru care bicicliștii sunt cei mai mari dușmani.

A apucat doar să își tragă sufletul câteva ore, pentru că urma cea mai dificilă probă, cea de alergare.

Marius Butuc, sportiv amator: Se știe că pe Transfăgărășan avem mari probleme cu urșii cum avem și cu traficul, lumea ori se grăbește ori se oprește în mod complet aleatoriu, la început mi-a fost groază să fac alergarea pe acolo dar am optat pentru a nu o face în weekend ci în timpul săptămânii.

Toată aventură clujeanului va fi cuprinsă într-o serie de documentare realizate de cei de la Sports Festival, care își doresc să îi inspire și pe alții să facă mișcare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Sport » Un clujean și-a organizat propriul ultra-triatlon