Antena Meniu Search
x

Video Victoria Emmei Răducanu, sărbătorită cu mult entuziasm în China. Sportiva le-a transmis fanilor un mesaj în limba mandarină

Victoria strălucitoare a tenismenei Emma Răducanu, sportivă cu tată român şi mamă chinezoaică, a avut ecouri și în China, unde fanii au sărbătorit-o pe rețelele sociale. 

de Redactia Observator

la 13.09.2021, 15:04

Vezi și

Înainte de finală, Emma Răducanu le-a mărturisit jurnaliștilor că disciplina și munca depusă pentru a ajunge în acest punct sunt calități însușite de la mama sa chinezoaică, fiind mândră de originile sale, scrie CNN. De asemenea, sportiva a mai adăugat că este inspirată și de jocul tenismenei Li Na, fostul număr doi în WTA, "o adversară redutabilă". 

"Salutare tuturor. În primul rând vreau să vă mulțumesc și sper că v-ați bucurat de meciul meu. Sunt foarte încântată că am câștigat. Vă iubesc pe toți", a transmis Emma Răducanu, în limba mandarină, pe Twitter. 

După publicarea mesajului, laudele la adresa tinerei tenismene nu au încetat să apară. Fanii chinezi au felicitat-o pentru performanța de pe teren, dar și pentru faptul că se mândrește cu originile sale și pentru accentul "drăgălaș" din nord-estul Chinei. 

Emma Răducanu, noua stea a tenisulul mondial

Pe acelaşi subiect

Emma Răducanu a devenit prima jucătoare din Marea Britanie câştigătoare a unui grand slam după Virginia Wade, în 1977, la Wimbledon. În plus, ea este prima sportivă din Era Open care câştigă un grand slam venind din calificări.

A fost pentru prima dată în Era Open, atât la masculin, cât şi la minin, când în ultimul act al unui grand slam s-au întâlnit două jucătoare care nu sunt favorite.

De asemenea, pentru prima dată după 1999 în ultimul act s-au întâlnit două adolescente la un grand slam. În acel an, americanca Serena Williams, o învingea, tot în finala US Open, pe elveţianca Martina Hingis, cu 6-3, 7-6 (4).

În urmă cu treisprezece săptămâni, Emma Răducanu era locul 366, iar US Open este al patrulea turneu la care a participat în circuitul WTA. Ea nu se confruntase niciodată cu o jucătoare din Top 40 înainte de a o întâlni pe Belinda Bencic, în sferturile de finală.

Câştigătoarea turneului va primi 2,5 milioane de dolari şi 2.000 de puncte WTA, iar finalista, 1,25 de milioane de dolari şi 1.300 de puncte WTA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Sport » Victoria Emmei Răducanu, sărbătorită cu mult entuziasm în China. Sportiva le-a transmis fanilor un mesaj în limba mandarină