Antena Meniu Search
x

Emma Răducanu poate deveni primul star sportiv de un miliard de dolari al Marii Britanii. Ce efect a declanșat în UK

Experții în PR sunt convinşi că Emma Răducanu este visul oricărui sponsor - are talent şi carismă, şi peste astea, are un grup imens de fani, activi şi dedicaţi.

de Redactia Observator

la 13.09.2021, 11:59

Emma Raducanu ar putea deveni primul star sportiv de un miliard de dolari al Marii Britanii
Emma Răducanu - Profimedia

Multe vedete britanice din lumea sportului au încercat ani de zile să intre puternic pe piața din SUA. Emma Răducanu a reușit asta în trei săptămâni, se arată într-o analiză The Guardian. Emma a scris istorie la US Open. La urma urmei, niciodată în istoria tenisului nu s-a mai întâmplat ca un jucător venit din trei runde de calificare să câștige turneul de Grand Slam. Dacă mai adaugi că are 18 ani și că toată lumea o considera un outsider este și mai impresionant. Mai mult, a făcut-o fără să piardă niciun set. Pare exagerat până și ca scenariu de film la Holywood. 

Și totuși, totul este devărat. Cecul de 2,5 milioane de dolari. Laudele Martinei Navratilova. Un vârf de audiență de 9,2 milioane de britanici care au urmărit finala. Chiar și mesajul foarte rar de apreciere din partea Reginei Elisabeta. „Nu simt nicio presiune”, a spus Răducanu după victorie, o reacție la fel de uimitoare ca tenisul pe care îl joacă. Expertul în PR, Mark Borkowski, care a lucrat cu Michael Jackson, Joan Rivers și Led Zeppelin, spune că Răducanu are talentul și carisma pentru a deveni primul star sportiv de un miliard de dolari al Marii Britani

„Acesta este începutul la ceva epic. Este o fată de miliarde de dolari, fără îndoială. Este autentică. Nu doar că joacă un tenis extraordinar, ci și originea, etnia, libertatea de spirit. Oamenii iubesc, de asemenea, faptul că este vulnerabilă, dar râde la presiune”, a comentat acesta.

Fenomenul Emma Răducanu în Marea Britanie

Pe acelaşi subiect

Potrivit Forbes, o altă jucătoare de tenis, Naomi Osaka, cea mai bine plătită atletă din lume, a câștigat 60 milioane dolari în 2020, dintre care 55 milioane dolari au venit de la peste 20 de sponsori, inclusiv Google și Louis Vuitton. Agentul Emmei Răducanu este Max Eisenbud, cel care a condus cariera Mariei Sharapova. Pe Emma o ajută și faptul că s-a născut în Canada, dintr-un tată român și o mamă chinezoaică și poate vorbi inclusiv mandarina. De altfel, după victoria ei din New York, ea a mulțumit publicului chinez pentru sprijin.

Remarcabil este un adjectiv folosit frecvent în ultimele zile pentru a o descrie pe Emma Răducanu. În prezent, este principala favorită la premiul BBC pentru Personalitatea Sportivă a Anului.  Apariția ei pe scena internațională vine de asemenea într-un moment perfect. Roger Federer și Serena Williams împlinesc 40 de ani anul acesta iar Rafael Nadal și Novak Djokovic se apropie de această bornă, iar tenisul are nevoie de eroi proaspeți. Iar Răducanu, o elevă de 10 la matematică și economie, pare candidata perfectă. Deloc surprinzător, Asociația Britanică de Tenis de Câmp a vorbit despre „efectul Răducanu”: mai mai multe tinere au venit să solicite lecții de tenis, deși este încă prea devreme pentru a oferi date în acest sens.

„Cred că va inspira o mulțime de oameni și mai ales fete tinere. Are o atitudine grozavă. Iese și spune: „Mă voi bucura doar de experiență.” Dar, în același timp, este o concurentă acerbă care poate rezista sub o presiune enormă”, a spus Matt James, un fost antrenor al Emmei Răducanu. O altă măsură a popularității în creștere a Emmei Raducanu în rândul publicului tânăr este și că și-a dublat numărul de urmăritori pe Instagram la 1,4 milioane în mai puțin de 48 de ore. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Emma Răducanu poate deveni primul star sportiv de un miliard de dolari al Marii Britanii. Ce efect a declanșat în UK