Antena Meniu Search
x

50.000 de conturi din România au fost compromise. Au fost descoperite într-o bază de date publicate pe Dark Web

CERT-RO (Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică) informează că aproximativ 50.000 de conturi din România au fost compromise după ce au fost identificate într-o bază de date publicate pe Dark Web.

de Redactia Observator

la 25.06.2021, 16:32

50.000 de conturi din România au fost compromise. Au fost descoperite într-o bază de date publicate pe Dark Web
- istockphoto.com

Întreaga bază de date cuprinde nu mai puţin de 11 milioane de conturi din toată lumea. Peste 2.000 de domenii ".ro" se regăsesc pe această listă. Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul cert.ro, conturile aparţin atât unor persoane private, cât şi unor firme sau instituţii.

Principalele domenii afectate sunt din zona conturilor de e-mail, servere şi pagini web, platforme de social media, platforme de vânzări online, instituţii public şi organisme guvernamentale, instituţii din sectorul financiar-bancar şi din domeniul energetic.

„Recomandarea noastră este ca utilizatorii notificați să își schimbe parolele folosite pe platformele instituțiilor publice, social media, email, servere și orice alte servicii unde se autentifică cu ajutorul acelor date compromise. Acolo unde este posibil, activați autentificarea în 2 pași (2FA), pentru a evita pierderea aceesului la cont, în cazul în care parola a fost deja compromisă”, informează CERT-RO.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Tehnologie » 50.000 de conturi din România au fost compromise. Au fost descoperite într-o bază de date publicate pe Dark Web