Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cum să faci poze remarcabile cu telefonul mobil: 5 trucuri simple

Camerele telefoanelor mobile devin din ce în ce mai avansate cu fiecare generație, astfel că nu e deloc surprinzător faptul că oamenii încarcă pe internet, în fiecare zi, miliarde de poze.

de Redactia Observator

la 04.09.2019 , 17:23

Cum să faci poze remarcabile cu telefonul mobil: 5 trucuri simple Cum faci poze profesionale cu telefonul mobil - Shutterstock

Camerele telefoanelor mobile devin din ce în ce mai avansate cu fiecare generație, astfel că nu e deloc surprinzător faptul că oamenii încarcă pe internet, în fiecare zi, miliarde de poze. Acestea ajung cu precădere pe platformele sociale, cum sunt Facebook, Instagram și Snapchat. Fotografia a devenit limbajul social media, iar smartphone-urile reprezintă cea mai la îndemână unealtă.

Poze din vacanțe în locuri exotice, imagini cu cele mai gustoase feluri de mâncare, fotografii de la aniversări și festivaluri - toate ajung în mediul online și asta se întâmplă și datorită calității lor. Astăzi, aproape oricine deține un telefon inteligent de ultimă generație - cum e samsung s10, care are trei camere pe partea din spate - poate face fotografii pe care ulterior să le arate, fără jenă, prietenilor virtuali.

Cu toate acestea, nu e suficient să ai un smartphone performant, e important, de asemenea, să știi câteva trucuri de bază, pentru a obține cele mai bune rezultate. 

Articolul continuă după reclamă

1. Menține lentilele curate

Fie că îl ții în buzunare, ori prin poșetă, pe telefon se pot depune fire de praf care să acopere obiectivul camerei de fotografiat. O lentilă murdară va avea drept rezultat o fotografie încețoșată, de aceea este important să ștergi frecvent smartphone-ului pentru a îndepărta urmele degetelor de pe ecran sau praful.

2. Setează cea mai bună rezoluție a imaginii

Poate că mediul online este acum locul în care „developezi“ fotografiile, însă, dacă îți dorești să ai cele mai bune poze din vacanță și în format tipărit, atunci este esențial să setezi cea mai bună calitate și rezoluție a imaginii pe telefonul mobil.

3. Concentrează-ți atenția asupra unui singur subiect

Cele mai bune fotografii includ doar un singur subiect interesant. Drept urmare, când faci o fotografie, asigură-te că ai un personaj principal asupra căruia îți setezi privirea și obiectivul, indiferent dacă acesta este o persoană, un obiect sau un loc dintr-un spațiu mai mare.

4. Fii atent la lumină

Lumina reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte ale unei fotografii reușite. Direcția, culoarea și duritatea unei surse de lumină pot avea efecte dramatice asupra unei imagini. De aceea, fotografii profesioniști folosesc, adesea, blițuri electronice, reflectoare și alte astfel de dispozitive pentru a manipula lumina. 

Când folosești telefonul pentru a face o poză, nu prea deții controlul asupra surselor de lumină, de aceea este important să profiți cât mai mult de ceea ce ți se oferă. O regulă generală pentru a obține o imagine interesantă este să urmărești ca sursa primară de lumină (naturală sau artificială) să fie în spatele tău. 

5. Folosește aplicații de editare

Când sunt utilizate corect, software-urile și filtrele de editare pot duce la rezultate spectaculoase, fiind un minunat instrument de exprimare. Și asta pentru că realizarea unei fotografii este doar primul pas în procesul creativ. Lasă-ți imaginația să jongleze cu filtrele, pentru a face ca produsul final să fie convingător din punct de vedere vizual. Nu abuza, însă, prea mult de instrumentele pe care astfel de aplicații ți le oferă, în așa manieră încât să pară că strigi în gura mare că poza făcută de tine este editată.

În perioada dinaintea smartphone-urilor, să faci o fotografie bună presupunea un proces intensiv. Trebuia să îți cumperi o cameră performantă, un software de editare pentru computer și să investești timp și energie să înveți să le folosești. În prezent, să realizezi poza perfectă a devenit mult mai simplu.

Cheia unei fotografii reușite, ca în orice formă de artă, are la bază dorința de a-ți îmbunătăți constant abilitățile și de a nu te opri din învățat. 

Sursă foto: LeManna/ Shutterstock

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vei merge la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale?
Observator » Tehnologie » Cum să faci poze remarcabile cu telefonul mobil: 5 trucuri simple