Antena Meniu Search
x

Video Cheile Corcoaiei, un mic paradis ascuns. Legenda spune că acolo Iovan Iorgovan i-a tăiat capul șarpelui

O bijuterie ascunsă. Aşa poate fi considerată o rezervaţie naturală cu forme de relief impresionante, însă prea puţin cunoscută de turişti. O puteţi descoperi în Parcul Național Domogled - Valea Cernei, la doar 45 de kilometri de Târgu Jiu. 

Alin Stan
de Alin Stan

la 04.06.2022, 21:55

Vezi și

Suntem în Padeș, la 45 de kilometri de Târgu Jiu şi la 40 de kilometri de Băile Herculane. Râul Cerna a săpat în pereții calcaroși ai Munților Mehedinți un peisaj spectaculos, cu pereți verticali înalţi şi de 100 de metri. 

George, turist: Spectaculos. Te încarcă cu energie, simți că trăiești. Păcat că infrastructura lasă de dorit. Un drum care de la Herculane și până aici s-ar parcurge în 30 de minute, așa faci cam 2 ore.  

Cheile Corcoaiei se întind în nord-estul satului Cerna pe o lungime de aproximativ 400 de metri

Rezervația a fost declarată arie protejată în 2000. Ioniță Troacă are 73 de ani și pe toţi i-a trăit aici. De la el am aflat şi legendele locului. 

Pe acelaşi subiect

Ioniță Troacă, localnic: Aceste Chei Corcoaia care se află în capătul de sus al satului Cerna sunt formate așa cum se zice din baladă, marele șarpe cu 7 capete care a venit din Muntele Bou sau Soarbele, de la granița cu Jiul de Vest. Șarpele a trecut pe aceste ținuturi și și-a făcut loc în această piatră.  

Legenda spune că balaurul a fost ucis de însuşi Hercule

Mitologia românească vorbeşte de un alt erou: Iovan Iorgovan. 

Ioniță Troacă, localnic: Aici, Iovan Iorgovan, drăguțul fetei pe care șarpele ar fi înghițit-o, i-a ținut calea venind pe Pătrăulă dinspre munte și i-a tăiat ultimul capăt, rămânând, acolo unde se afla fata. După ce Iorgovan a dat cu sabia. Se vede crucea în dreapta mea, când a dat cu sabia tăiată în piatră. Tot timpul apa face un murmur, iar aici la cerința lui Iorgovan a zis: Înceată, Cernă, înceată că se aude un glas de fată. I s-a părut că fetei i-ar fi dat drumul șarpele în urma tăierii capului, iar de aici în jos apa este zgomotoasă. De aici vine Corcoaia.  

Turiştii care ajung în zonă se pot odihni şi pot mânca la pensiunile din apropiere. Iar gazdele sunt mereu pregătite. Preţul unui prânz pentru două persoane, cu de toate, ajunge la 100 de lei. Iar pentru o noapte de cazare nu daţi mai mult de 150 de lei.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Travel » Cheile Corcoaiei, un mic paradis ascuns. Legenda spune că acolo Iovan Iorgovan i-a tăiat capul șarpelui