Antena Meniu Search
x

Video Un lac de acumulare din Hunedora, adevăratul paradis al păsărilor sălbatice. "E un rai al fotografiilor"

Un lac de acumulare din Hunedoara s-a transformat, treptat, într-un adevărat paradis pentru păsările sălbatice. În jurul lacului Bucium cuibăresc acum raţe, berze, pescăruşi sau lebede. Unele au renunţat chiar la călătoriile în ţările calde, pentru că au tot ce le trebuie aici. Sunt îndrăgite şi de fotografi, care cred că lacul populat de păsări ar putea deveni o atracţie turistică.

de Redactia Observator

la 06.02.2022, 09:35

Vezi și

Păsările care au umplut lacul de acumulare Bucium-Orlea oferă un veritabil spectacol pentru orice iubitor de natură. Dar mai ales pentru fotografi. "S-au strâns în mod natural sute de păsări de rase sălbatice, lişiţe, pescăruşi şi chiar lebede. Pe câteva dintre lacuri reflecţia muntelui completează practic locul, vă dati seama ca este un rai al fotografiilor", a declarat Remus Suciu, fotograf DGAMPT Hunedoara.

Multe dintre păsările stabilite aici nici nu mai pleacă, iarna, în ţările calde. Pot rezista tot anul. O ocazie, spun localnicii, pentru ca lacul să devină atracţie turistică. "Poate fi considerată o atracţie atât pentru turiştii ajunşi în Ţara Haţegului, cât şi localnici, în special pentru copii. E o metodă de a observa păsări cu care ei nu erau obişnuiţi în special în lunile de iarnă", a declarat Anca Rusu, localnică. Iubitorii de natură şi fotografii pot să stea câteva zile în zonă, găsind cazare la numeroasele pensiuni din apropiere de Haţeg.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Un lac de acumulare din Hunedora, adevăratul paradis al păsărilor sălbatice. "E un rai al fotografiilor"