Antena Meniu Search
x

Video Cherhanalele de la malul mării devin neîncăpătoare în zilele cu dezlegare la peşte. Oamenii vin şi de la sute de kilometri distanţă

Peștele este vedetă în acest weekend. Azi și mâine, credincioșii care țin postul Nașterii Domnului au dezlegare la pește. Iar în cherhanalele de la malul mării peştele proaspăt pescuit atrage pofticioșii de la sute de kilometri distanță. În plus, după o masă copioasă, vremea de primăvară timpurie, dar și briza mării îmbie la plimbări lungi pe plajă.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 27.11.2021, 20:55

Vezi și

Pe plită, la grătar, în ciorbă sau pane, peștele s-a gătit azi la foc continuu în cherhanalele de la malul mării

''Avem păstruga pe plită, crapul pe plită şi aici montăm o porţie de creveţi pe plită. Am văzut că se pune aşa un...Pe un pat de sare...Da, da. Nu se lipeşte, este şi pentru gust şi merge şi cu saramură, merge şi cu mămăliguţă, cu cartofii natur.'' 

Între timp, în oale, ciorba de pește este aproape gata pentru servire.

''Cerinţa e mai mare de ciorba de peşte şi storceagul.''

Pe acelaşi subiect

Nimic nu e întâmplător. În postul Crăciunului, pe lângă clienții fideli, în zilele cu dezlegare la pește, credincioșii vin de la sute de kilometri pentru preparatele delicioase. Majoritatea sunt bucureșteni. 

''Mereu comandăm nişte icre la început, iar apoi peşte obligatoriu.''

''Asta e un cârnăcior din peşte, foarte bun.

Aţi venit special?

Special, da. Am venit special pentru scoici. Aş alege mai multe, dar nu intră.''

Reporter: Ce avem astăzi?

Matei Datcu, proprietar restaurant: Calcan, lufar, stavride, asta-i chiar captura zilei, inclusiv pisică. Noi o promovăm pentru că e un peşte fără os deloc. Acum, încercaţi şi o să vedeţi. 

16 zile cu dezlegare la pește

Iar postul Crăciunului este ocazia perfectă. Din cele 40 de zile de post, 16 sunt cu dezlegare la pește. Mai exact fiecare weekend, dar și zilele de sărbătoare însemnate cu cruce roșie în calendar.

Alexandru Munteanu, manager restaurant: În postul Crăciunului sunt foarte multe dezlegări. Clienţii vin în număr destul de mare şi în locaţie, dar la fel de mulţi comandă peşte şi acasă.

Astăzi, vremea frumoasă a îndemnat însă mulți clienții să alegă cherhanaua. Mai ales că s-au putut bucura și de briza mării.

''Îmi era foarte dor de mare. Ne liniştim la mare.'' 

Începutul săptămânii viitoare ar putea aduce însă și câteva ploi pe litoral. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Travel » Cherhanalele de la malul mării devin neîncăpătoare în zilele cu dezlegare la peşte. Oamenii vin şi de la sute de kilometri distanţă