Antena Meniu Search
x

Video Apă verde-turcoaz, linişte şi plaje spectaculoase, pe litoralul nostru. Reacția unui turist străin, în vacanță pe plaja Vadu

Apă verde-turcoaz, linişte şi plaje spectaculoase. Nu trebuie să călătorim mii de kilometri pentru asta. Le găsim pe litoralul nostru, la doar câţiva kilometri de staţiunile aglomerate. Corbu şi Vadu sunt locuri care încântă privirea, iar plajele nu sunt aglomerate. În plus, masa poate fi luată la o cherhana autentică, direct pe plajă.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 06.07.2021, 16:35

Vezi și

Pentru o clipă, pare că timpul s-a oprit. Departe de zgomot, muzică asurzitoare, aglomeraţie şi prea multă agitaţie. Totul, la mai puţin de 30 de kilometri de Constanţa. 

Pe plaja de la Corbu scoicile, cochiliile melcilor au un farmec aparte. Nisipul este atât de fin încât îşi schimbă culoarea în funcţie de razele soarelui. Câteodată este alb, câteodată este auriu. Plaje pustii, oameni relaxaţi, linişte şi apă caldă. Apusuri şi răsărituri de poveste. 

Sălbaticul loc e deja de mult timp un refugiu pentru oamenii care îşi doresc linişte în concediu, mai presus de orice. Cine a apucat să vină o dată se întoarce. 

Turistă: E apa mică pentru copii, e şi curată.

Stuf, scoici, păsări de tot felul. Toate îşi croiesc un drum în aceste locuri. Fără vreo grabă. În tihnă. 

Turist polonez: Suntem în căutarea frumuseţii naturale, de aceea Vadu şi întreaga Deltă. 

Turist: Privelişte, sălbăticie şi mâncare bună. Este o plajă sălbatică, este o plajă fără beach baruri, fără boxe sperăm că o să rămână şi fără mizerii lăsate de turiști în urmă.

Sunt locuri ce îţi promit intimitate. O scăpare din calea haosului urban şi a căldurii sufocante. 

Stelian Murariu, proprietar restaurant: Frumuseţea aceasta în care nu a intrat fiecare cu cizmele cum a dorit, adică nu s-au intrat cu maşini pe plajă.

Şi, evident, mâncare bună, autentică. În mici restaurante, în care te poţi răsfăţa după o baie în mare. 

Stelian Murariu, proprietar restaurant: Și cherhanale care le oferă absolut orice, adică îi răsfaţă. Îi ia de la icre de crab şi termină la calcanul acela bine pregătit sau scoicile acelea cu mămăliguţă şi mujdei.

Însă, frumuseţea acestor locuri trebuie conservată. Atât plaja de la Corbu cât şi cea de la Vadu fac parte din rezervaţia Biosfera Delta Dunării. Aşadar turiştii trebuie să plătrască o taxă de 5 lei de persoană şi 10 lei pentru accesul autoturismelor. Cei care nu respectă regulile riscă amenzi până la 200 de lei. Sunt mici, spun reprezentanții Biosferei, care au explicat că se lucrează la o ordonanță de urgență pentru mărirea sancțiunilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Travel » Apă verde-turcoaz, linişte şi plaje spectaculoase, pe litoralul nostru. Reacția unui turist străin, în vacanță pe plaja Vadu