Antena Meniu Search
x

Video Cura cu nămol poate face mai mult rău decât bine. În câte zile îşi face efectul tratamentul balnear

Vacanţa la mare vine şi cu pericolele pe care le ascund nişte obiceiuri în aparenţă inofensive ale turiştilor. Cum ar fi tratamentele cu nămol. Ştim deja că tratamentul cu nămol de Techirghiol are proprietăţi terapeutice de necontestat, dar acest lucru nu este valabil pentru orice sticlă vândută pe plajă de comercianţii ambulanţi. Medicii trag un semnal de alarmă.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 02.08.2023, 13:02

Vezi și

"Medicii atrag atenţia că nămolul vândut pe plajă de către persoane neautorizate, recoltat din zone neautorizate, poate fi periculos. Dacă va fi folosit în aceste condiţii, poate provoca iritaţii sau chiar alergii ale pielii. Specialiştii spun că pentru a avea efecte o cură balneară trebuie să aibă minimum 14 zile. Aşadar, trei zile de uns cu nămol pe genunchi şi coate nu au efect", spune Andreea Filip, reporter Observator.

Nămolul vândut pe plajă poate fi periculos

"De asemenea, este bine de precizat şi faptul că tratamentul cu nămol în miezul zilei poate face mai mult rău decât bine. Împiedică transpiraţia şi absoarbe toate radiaţiile solare. Curele trebuie făcute dimineaţa, între orele 8 şi 10, sau seara, între orele 17 şi 19", adaugă Andreea Filip, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Travel » Cura cu nămol poate face mai mult rău decât bine. În câte zile îşi face efectul tratamentul balnear