Antena Meniu Search
x

Video Destinaţia de vacanţă din România în care uiţi de telefon: "Îţi auzi gândurile aici. Te trezeşti cu câte o căprioară la geam, un iepure, o vulpe"

România abundă de locuri de o frumuseţe rară pe care ar fi păcat să le ratăm. Chiar dacă vacanţa este pe sfârşite, cei care vor să fugă departe de aglomeraţia din marile oraşe îşi pot îndrepta atenţia spre zonele de munte din judeţul Suceava, care pot fi refugiul perfect. 

de Angela Bertea

la 04.09.2023, 08:47

Vezi și

Într-un colţ de rai din inima judeţului Suceava, la doi kilometri de satul Dârmoxa, natura îşi joacă propriul spectacol. Aici, turiştii care caută o oază de linişte se pot bucura de un peisaj de poveste.

Mircea Păcuraru, gazdă: Avem Măgura, din Dârmoxa. Vârful Budacu în partea cealaltă, din care face parte gruparea aceasta a munţilor Bistriţei.

Turist: Am fost în februarie când eram zăpadă, mi-a plăcut super mult şi am zis să încercăm şi vara.

Reporter: Şi cum e?

Pe acelaşi subiect

Turist: Foarte frumos. Linişte! Nu avem semnal la telefon. Avem wifi, dar nu prea l-am folosit. Linişte s-au auzit doar păsărele. S-au văzut cerbi dimineaţa când ne-am băut cafeaua. Foarte frumos. 

Căsuţele vechi de aproape un secol au devenit atracţia principală

Căutată este şi o căbănuţă de lângă crescătoria de cerbi. Acolo, chiar de pe pat puteţi observa o panoramă spectaculoasă a munţilor Bistriţei.

Turist: Pe lângă peisajele minunate şi animalele... cerbii, porcii mistreţi şi natura. Avem sentimentul acela că suntem la bunici. Tradiţiile de altădată. Mâncarea gustoasă de altădată. 

La aproximativ 30 de kilometri distanţă, în satul Gura Haitii, turiştii se pot bucura de liniştea care domneşte pretutindeni.

Cristina Martiniuc - manager: În primul rând vin pentru linişte, deoarece aţi văzut şi voi îţi auzi gândurile aici sus. Plus că s-a păstrat aici o parte din sălbăticia locului. Dimineaţa de foarte multe ori încă te trezeşti cu o căprioară pe aici, pe la geam, câte un iepure sau câte o vulpe.

La poalele munţilor Călimani, patru căsuţe construite în stil nordic îşi așteaptă oaspeţii într-un peisaj de vis. Cei care ajung în zonă pot să viziteze Parcul Național Călimani, Rezervația 12 Apostoli ori Vârful Pietrosul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Travel » Destinaţia de vacanţă din România în care uiţi de telefon: "Îţi auzi gândurile aici. Te trezeşti cu câte o căprioară la geam, un iepure, o vulpe"