Antena Meniu Search
x

Turiştii străini fug de arşiţă pe Transfăgărăşan. Reacţia unei tinere din Spania, ajunsă la Bâlea Lac: "Aici vezi ceea ce nu poţi în alte locuri"

A fost încă o zi cu temperaturi de peste 40 de grade, iar canicula nu pare să se domolească. Pentru a scăpa de căldura toropitoare, mulţi s-au refugiat în Cheile Glodului, din Hunedoara, o arie protejată aflată la poalele Munţilor Metaliferi. Acolo au găsit lacuri şi bălţi de o frumuseţe rară, canioane sau chiar chei pe unde apa de munte a săpat văi adânci şi umbroase. 

de Redactia Observator

la 30.08.2023, 09:23

Vezi și

Sunt ultimele zile de vară şi ale vacanţei şcolare aşa că atât copiii, cât şi părinţii se bucură de orice ieşire departe de clocotul oraşelor.

Alexandra Marcu, alpinist: Este o zonă extraordinară, suntem în Cheile Madei, stânci de o parte şi de alta, văi şi curge râu unde copiii se distrează, e mai fain ca la piscină.

Cei care vin să se răcorească cu o plimbare prin Cheile Glodului, rămân fascinaţi de culorile stâncilor în nuanţe de verde, gri, galben şi brun roşcat.

Daniel Iancu, cercetător MCDR Deva: La Cheile Glodului sunt spectaculoase anumite căldări. Pe lângă Cheile Glodului, mai fiind menţionate şi putând fi vizitate şi Cheile Tchibului, Cheile Ardeului, Cheile Măzii, Cheile Roşiei

Pe acelaşi subiect

Rezervația naturală se întinde pe o suprafață de 20 de hectare, astfel că, o ieşire cu familia la Cheile Măzii într-o zi toridă se poate transforma într-o bălăceală pe cinste, datorită bălţilor naturale destul de adânci.

Cei care au vrut să scape de arşiţa soarelui au fugit şi pe Transfăgărăşan, la Bâlea Lac. La peste 2000 de metri altitudine, turiştii au găsit, pe lângă peisajele spectaculoase, şi temperaturi de 16 grade.

Reacţia unui turist străin, ajuns la Bâlea Lac

Vremea rece de la Bâlea Lac i-a atras şi pe turiştii veniţi din străinătate.

Reporter: Cum ţi se pare aici?

Turist spaniol: Este foarte frumos, în special peisajele. Poţi vedea aici ceea ce nu poţi vedea în alte locuri.

La Bâlea Lac, temperaturile vor rămâne scăzute şi în zilele următoare, însă în restul ţării, chiar dacă pe alocuri mai vin furtuni, vremea va fi destul de caniculară, cu temperaturi ce vor depăşi 40 de grade. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Travel » Turiştii străini fug de arşiţă pe Transfăgărăşan. Reacţia unei tinere din Spania, ajunsă la Bâlea Lac: "Aici vezi ceea ce nu poţi în alte locuri"