Antena Meniu Search
x

Video Încălzirea globală schimbă planurile de vacanţă ale românilor. Administratorii plajelor se bucură, hotelierii de la munte adaptează ofertele pentru a evita falimentul

Încălzirea globală schimbă planurile de vacanţă! Sezonul estival se prelungeşte. Toamna aduce bronz şi soare ca de vară. Reversul medaliei este că se scurtează sezonul de schi, iar hotelierii de la munte se gândesc cum să îşi adapteze ofertele, ca să nu dea faliment.

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 01.09.2023, 19:35

Vezi și

Prima zi de toamnă a adus vara la care visează turiştii de pe litoral. Niciun pic de caniculă, doar briză şi soare bun de bronzat. Schimbările climatice schimbă şi obiceiurile de vacanţă, şi businessurie. Sezonul estival nu mai durează doar trei luni. Înaintează tot mai hotărât spre finalul lui septembrie, începutul lui octombrie. "În România, în condiţiile schimbării climei, acest sezon estival se va prelungi. Uitaţi-vă ce s-a întâmplat vara aceasta în zona meditereaniană unde am avut condiţii dure pentru turism dacă în Grecia temperaturile trec de 40 de grade, în România, la mare, nu sunt mai mult de 30 de grade în această perioadă", a declarat Roxana Bojaru, climatolog.

Proprietarii de hoteluri de la munte nu sunt la fel de bucuroşi

"Având în vedere că vremea s-a schimbat în ultimii ani, luan septembrie este comparativă cu luna iulie. După cum vedeţi apa este foarte bună. Apa este foarte caldă", a declarat Sebastian Puznavă, manager hotel. "Ne bucurăm de vremea bună de afară şi după cum am văzut că se anunţă va fi pana la sf lunii septembrie şi ne ajută", a declarat Răzvan Chitan, administrator de plajă.

Proprietarii de hoteluri de la munte nu sunt la fel de bucuroşi. Iernile sunt mai scurte din cauza încălzirii globale, iar sezonul de schi trece cât ai clipi. Aşa că se shimbă şi ofertele. "Putem spune că iarna s-a mutat din noimebrie, din decembrie, până în aprilie. Am hotărât ca preţurile să le schimbăm în ultimii ani din 20 decembrie, de când încep sărbătorile de iarnă. Fiind un hotel cu spa, avem loc de joacă pentru copii suntem în avantaj", a declarat Gabriel Roşca, hotelier. Anul acesta, Poiana Braşov au fost doar 86 de zile de schi în condiţii bune, faţă de 122 în anul anterior.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Încălzirea globală schimbă planurile de vacanţă ale românilor. Administratorii plajelor se bucură, hotelierii de la munte adaptează ofertele pentru a evita falimentul