Antena Meniu Search
x

Festivalul Internațional al Sarmalelor din Praid. Gospodarii s-au pregătit cu peste 5.000 de sărmăluțe pentru vizitatori

Sarmale delicioase ca la mama acasă. De asta au avut parte cei prezenţi la Festivalul Internaţional al Sarmalelor, organizat în localitatea Praid, din judeţul Harghita. Gospodari din România şi Ungaria s-au întrecut în cele mai bune reţete. Iar oaspeţii au avut parte de o primire specială. Aceştia au fost întâmpinaţi de secui călare, dar şi de fanfară. 

de Redactia Observator

la 18.09.2022, 09:38

Vezi și

Festivalul din Praid a început cu o defilare pe muzică de fanfară. Deşi vremea a fost capricioasă, oaspeţii au petrecut cu voie bună în parcul central din localitate. Bucătarii, împărţiţi în 18 echipe, şi-au amenajat ustensilele direct pe iarba verde. 

"Acolo unde oamenii sunt buni, şi timpul este bun." 

Fie că sarmalele au fost umplute cu carne de porc, de vânat sau de pasăre, toate au clocotit îmbietor. Încrezători în ei dar şi susţinuţi de apropiaţi, participanţii s-au mândrit cu cele mai bune ingrediente. 

Care este secretul celor mai bune sarmale?

Pe acelaşi subiect

"Să ai tot felul de carne proaspătă, afumături , oase afumate, coaste.Vreau să îţi spun mult noroc şi să câştigăm, că de aia am venit, ca să câştigăm, ăsta e adevărul."

"Am făcut 408 sărmăluţe.Cu reţete de la mama, de la strămoşii noştri."

"Adică conţin şi bacon, ciolan afumat, slănină afumată şi carne de calitate bună." 

"Şi gustul special, normal că îi dă sarea de la Praid." 

Localitatea harghiteana Praid a devenit faimoasă pentru acest eveniment culinar. 

Nyágrus László, primarul din Praid: "E un moment important pentru noi, şi...ce pot să zic, poftă bună pentru oaspeţi şi pentru participanţi, iar pentru concurenţi mult succes."

"Cum sunt sarmalele?

"Sunt foarte gustoase. Totul este frumos, lume multă."

Pentru acest festival, maeştrii bucătari au pregătit peste 5.000 de sarmale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Travel » Festivalul Internațional al Sarmalelor din Praid. Gospodarii s-au pregătit cu peste 5.000 de sărmăluțe pentru vizitatori