Antena Meniu Search
x

Video Festivalul Mămăligii din Harghita, un eveniment destinat gurmanzilor. Misiunea din acest an: un record de o tonă şi jumătate

Sute de kilograme de mămăligă, brânză şi alte produse tradiţionale au fost puse la bătaie, weekendul acesta, la Festivalul Mămăligii din Harghita.

de Redactia Observator

la 29.08.2022, 08:30

Vezi și

Proprietarii pensiunilor din Lunca de Jos au preparat zeci de reţete pentru a atrage vizitatorii. Un eveniment similar a avut loc şi în Sibiu, unde a fost organizat festivalul brânzei. Totul stropit cu ţuică şi palincă

Bucătarii vor să prepare o mămăligă de o tonă și jumătate

Zece echipe de bucătari au încins ceaunele aduse de proprietarii de pensiuni din Lunca de Jos, Harghita. Misiunea, crearea unei mămăligi de o tonă şi jumătate. Rezultatul a fost posibil după ce bucătarii au pus laolaltă mămăliga din mai multe ceaune uriaşe.

Participant: „Ceaunul are 400 de litri, iar mamăliga are 280 de kilograme.”

Pe acelaşi subiect

Pe lângă cantitatea uriaşă de apă şi mălai, în mămăligă au mai intrat şi 150 de kilograme de brânză şi 100 de kilograme de smântână. Bucătarii s-au asigurat că şi gustul va fi unul bun. Echipele au muncit la foc continuu pentru a se asigura că toţi cei prezenţi vor putea gusta din mămăligă. Mirosul mămăligii a ademenit sute de gurmanzi, care au golit rapid ceaunele.

Turistă: „Excelentă, este minunată. Foarte bună. Venim în fiecare an.”

Dacă harghitenii au sărbătorit mămăliga, la Sibiu, în atmosfera cântecului popular, producătorii locali au dat startul unui festival dedicat brânzei şi altor produse lactate. Telemea, brânză de burduf de munte, care numai la Râul Sadului se poate face. Şi altă brânză de burduf, care este băgată în piele de oaie. De pe masa sibienilor nu au lipsit tocăniţa, preparatele la grătar, dar şi ţuica ori palinca.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că atacul Iranului asupra Israelului va escalada într-un conflict la scară largă?

Observator » Evenimente » Festivalul Mămăligii din Harghita, un eveniment destinat gurmanzilor. Misiunea din acest an: un record de o tonă şi jumătate