Antena Meniu Search
x

Video Gospodinele spun că nu e greu de preparat, iar ingredientele se găsesc uşor. Desert special pentru masa de Crăciun

În această perioadă, într-un sat din Harghita, aerul are cu siguranţă miros de cuişoare, rom şi scorţişoară. La Șoimușu Mic, gospodinele se adună în fiecare săptămână şi învaţă, timp de trei-patru ore, cum se prepară turta dulce. Unele au devenit deja experte şi vor să-i înveţe şi pe alţii cum se face deliciosul desert de sărbătoare. În plus, vor să transforme pregătirea turtei dulci într-o tradiţie. 

de Redactia Observator

la 11.12.2022, 14:04

Vezi și

Întâi cursuri, apoi munca propriu zisă. După ce au fost instruite în privinţa reţetei, gospodinele din Șoimușu Mic s-au şi pus pe treabă.

Arus Eniko: "Mi-a plăcut tare mult şi m-am gândit că  aş putea să dau şi la alţii, la prieteni, la colegi să facem împreună. Până acum am ţinut trei cursuri. Câte trei ore ţine."

"M-am înscris pentru a învăţa cum se pregăteşte turta dulce. Cât mai tradiţional şi fiecare după închipuirea lui, că noi ne jucăm acum cu aceste desene. Şi vreau sa învăţ ca să pot pregăti pentru Crăciun, pentru familie. Să pot da şi cadou."

Atelierul de turtă dulce, o noutate pentru Șoimu Mic

Pe acelaşi subiect

"Nu este aşa de uşor, dar dacă este bunăvoinţă, se învaţă."  

Şi au exersat până când dulcele specific sărbătorilor de iarnă a ieşit aproape de perfecţiune. Iar pentru unele cursante a fost chiar o premieră. 

"Asta, cea mai reuşită pe care am făcut-o astăzi. Până acum nu am nici mâncat şi nici nu am văzut. Nu a fost tradiţie aici în satul nostru, la Șoimușu Mic."

Iar dacă tot au învăţat cum se prepară turta dulce, acum vor să împartă experienţa şi cu alţii. 

"Vrem! Şi pentru tineri, că ei nu prea au răbdare la aşa ceva. Până acum, aici la satul nostru nu a fost tradiţional. Vrem să introduc în sat, să fie o tradiţe şi pentru alţii."   

Szabo Klara organizator: "Tot timpul ne gândim ce să facem altfel, ce noutăţi să facem în acest sat. Încercăm să readucem reţete, să organizăm nişte festivităţi cu gastro tradiţional, cu gusturile de aici." 

Femeile spun că nu e greu de preparat, iar ingredientele se găsesc uşor. Mai greu e să picteze turta dulce, unde le trebuie ceva îndemânare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Travel » Gospodinele spun că nu e greu de preparat, iar ingredientele se găsesc uşor. Desert special pentru masa de Crăciun